Veelgestelde vragen › Groningen Airport Eelde

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik mijn fiets op de luchthaven stallen?

Het is altijd mogelijk om je fiets te stallen in de openbare fietsenstalling van Groningen Airport Eelde. Deze bevindt zich onder de verkeerstoren.

Ook is er een afgesloten fietsenstalling. Wanneer je hier gebruik van wenst te maken kan je vooraf een e-mail sturen naar receptie@gae.nl. Zij kunnen je voorzien van meer informatie. Helaas is deze fietsenstalling niet toegankelijk wanneer u zich niet vooraf aanmeldt. 

 

 

Mag ik mijn hond meenemen op vakantie ?

U kunt uw hond meenemen op vakantie mits u dit vooraf heeft aangeven bij de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. U kunt uw hond meenemen tot in de vertrekhal. Bij de gate zal de hond in de eigen meegebrachte bench worden geplaatst en naar het vliegtuig worden gebracht. Voor kleinere honden bestaat soms de mogelijkheid om deze met u mee te nemen in de cabine. Dit verschilt per maatschappij.  Wij raden aan om vooraf contact te hebben met de luchtvaartmaatschappij om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn. 

Kan ik een rondleiding krijgen op Groningen Airport Eelde?

Helaas verzorgen wij momenteel geen rondleidingen. U kunt uiteraard op eigen gelegenheid Groningen Airport Eelde bezoeken. Het panoramaterras van luchthavenrestaurant Bites & Flights biedt u een mooi uitzicht over het platform en de start/landingsbaan.

Ik ben mindervalide, welke hulp kan ik krijgen?

Groningen Airport Eelde biedt aan invalide en mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. U vindt informatie over deze voorzieningen op onze pagina 'speciale assistentie'.

Waar is de afdeling gevonden voorwerpen?

Voorwerpen die zijn gevonden op Groningen Airport Eelde kunnen worden afgehaald bij de handling. Zij zijn gevestigd in de terminal van de luchthaven (links in de terminal, schuin tegenover het reisbureau).

Aankomst & Vertrek

Hoelang van te voren moet ik aanwezig zijn?

De incheckbalies zijn altijd 2 uur voor de geplande vertrektijd geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per maatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij u naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies, adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

 

 

Hoelang van tevoren moet ik inchecken?

De incheckbalies zijn altijd 2 uur voor de geplande vertrektijd geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per maatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij u naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies, adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

Wanneer kan ik het beste iemand brengen/ophalen?

Nadat een toestel is geland, duurt het meestal een kwartier tot een half uur voordat de passagiers met hun bagage de aankomsthal uitlopen. Afhankelijk van hoe druk het op dat moment is, kan dit korter of langer duren.

Komt/vertrekt mijn vlucht op tijd?

De meest recente aankomst- en vertrektijden vindt op de homepage van onze website of op teletekstpagina 769-5 en 769-6.

Kan ik nog (tax free) winkelen na de security check?

Ja, na de security check kunt u op een EU-luchthaven en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. De airportshop bevindt zich hier. Vloeistoffen en gels die u ná de security check of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de verkoper - wanneer nodig - voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgend vliegveld moet overstappen mag u het zegel niet verbreken tot op uw eindbestemming bent aangekomen.

Aankopen op niet-Europese luchthavens en aan boord van niet-Europese luchtvaartmaatschappijen
Als u vloeistoffen en gels (taxfree) koopt op een niet-Europese luchthaven en u stapt over op een Europese luchthaven, moet u er rekening mee houden dat uw aankopen bij de beveiligingscontrole worden ingenomen. Dit geldt ook voor (taxfree) aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij hebt gedaan.

Kan ik op de tussenstoplocatie uitstappen/instappen als het toestel daar een tussenlanding maakt?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om uit te stappen op een tussenstop-luchthaven. Passagiers dienen op de luchthaven in- en uit te stappen die op het ticket staat vermeld.

Bagage

Mag ik mijn medicijnen meenemen?

Voor het meenemen van medicijnen is een dokters- of apothekers verklaring nodig!

Zorg er altijd voor dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt, dus niet in de bagage die via de check-in balie naar het laadruim gaat. Verder raden wij u aan het Engelstalige recept van uw medicijn mee te nemen, zodat u dat kunt laten zien als douane- of veiligheidsbeambten vragen stellen over uw medicijnen of injectienaalden. Injectienaalden dienen goed verpakt te worden. Medicijnen die koel moeten worden bewaard, kunt u het beste meenemen in koelzakken of vacuumflacons binnen de geldende handbagagevoorschriften. Er is geen koelmogelijkheid aan boord.

Indien u twijfelt kunt u altijd uw huisarts raadplegen.

Mag ik eten meenemen in mijn handbagage?

U mag gewoon uw boterham meenemen in uw handbagage. Wel gelden er speciale regels met betrekking tot vloeistoffen en scherpe voorwerpen. Klik hier voor meer informatie hierover.

Mag ik mijn koffers van tevoren brengen?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om uw bagage eerder te brengen en later zelf terug te komen. Dit geldt voor alle vluchten.

Er zijn geen bagagekluisjes op Groningen Airport Eelde.

Mag ik een Samsung Galaxy Note 7 meenemen?

Het is niet toegestaan om een Samsung Galaxy Note 7 mee te nemen op een vlucht vanaf Groningen Airport Eelde. Dit geldt voor zowel de handbagage als ruimbagage. 

Parkeren

Kan ik een parkeerplaats reserveren?

Ja, het is mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren op P1, P2 of P3. Kijk voor de mogelijkheden en de voordeligste tarieven in het online reserveringssysteem.

Hoe reserveer ik een parkeerplaats?

U kunt online een parkeerplaats reserveren. Ga naar het online reserveringssysteem.

Wat zijn de parkeertarieven?

De parkeertarieven verschillen per parkeerproduct. Kijk voor de voordeligste parkeertarieven in het online reserveringssysteem.

Waar kan ik terecht met vragen?

Op werkdagen kunt u tussen 08:30 en 17:00 uur uw vragen over parkeren sturen naar

parking@gae.nl of bellen naar 050-309 70 70.

Hoe werkt het parkeren met een online reservering?

Op P1 is de mogelijkheid om in en uit te rijden op kenteken. Dit kunt u aangeven bij uw reservering.  Let op: vergeet niet uw uitrijdkaart uit de automaat bij de slagboom te nemen. Deze dient u bij de slagboom aan te bieden wanneer u het parkeerterrein met uw auto verlaat.  

 Daarnaast is het mogelijk om op P1, P2 en P3 in te rijden met een toegangscode of barcode. Deze toegangscode staat op uw parkeerticket dat u per e-mail heeft ontvangen.  Wanneer u arriveert kunt u bij de slagboom op het ticketautomaat uw toegangscode invoeren.  Het parkeersysteem weet dan dat u bent gearriveerd en u ontvangt een uitrijdkaart.

 

 

Hoe weet ik dat mijn reservering is gelukt?

Indien u een bevestiging in uw e-mail heeft ontvangen, dan weet u zeker dat de reservering is gelukt.

Hoever van te voren kan ik mijn parkeerplek reserveren?

U kunt tot 1 jaar vooruit uw parkeerplaats reserveren.

Tot wanneer kan ik een parkeerplaats reserveren?

U kunt tot 24 uur voor vertrek van uw vlucht een parkeerplaats reserveren.

Kan ik meerdere reserveringen maken in één periode?

Ja, u kunt binnen uw account meerdere reserveringen maken en beheren.

Ik sta langer geparkeerd dan dat ik heb gereserveerd. Wat moet ik doen?

Het is geen probleem om langer op het parkeerterrein te staan dan uw reservering. Wel dient u de extra parkeerdagen te betalen. Voor een dag extra betaalt u het normale oprijdtarief van het betreffende parkeerterrein, bovenop uw reeds gemaakte parkeerkosten . Bij het inrijden op het parkeerterrein ontvangt u ten alle tijden een parkeerkaartje. Ga met dit parkeerkaartje naar een betaalautomaat om het resterende bedrag te voldoen. Na betaling van uw parkeerkaart heeft u 15 minuten om uit te rijden.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

U kunt tot 3 dagen voor vertrek van uw vlucht uw reservering wijzigen of annuleren. Tenzij wijzigen of annuleren bij het betreffende parkeerproduct is uitgesloten.

Wijzigingen kunt u doorvoeren door naar uw boeking te gaan en in te loggen op “Mijn account” op de pagina parkeren.groningenairport.nl. Aan het annuleren van uw boeking zijn 10 euro administratiekosten verbonden.

Kan ik met mijn creditcard het parkeerterrein oprijden?

Nee, het is niet mogelijk om op uw creditcard het parkeerterrein op te rijden. U kunt wel uw parkeerticket met creditcard afrekenen bij het betaalautomaat. Ook is het mogelijk om online uw parkeerplaats te reserveren en deze af te rekenen met creditcard.

Ik heb geen printer. Kan ik toch met mijn reservering het parkeerterrein oprijden?

Ja, op uw bevestiging staat een toegangscode vermeld. U kunt met deze toegangscode het parkeerterrein oprijden. Wanneer u voor de slagboom staat, toetst u de toegangscode in op de zuil. De slagboom gaat open en u kunt oprijden.

Indien u op P1 parkeert en uw kenteken heeft opgegeven, kunt u ook op kenteken inrijden. Let op, u dient wel altijd een parkeerkaart te trekken voordat u het parkeerterrein oprijdt.

Hoe lang na mijn reservering ontvang ik mijn parkeerticket?

Na betaling en bevestiging ontvangt u binnen 24 uur uw parkeerticket. Heeft u geen parkeerticket ontvangen? Controleer dan uw postvak ongewenste mail. Indien u geen parkeerticket heeft ontvangen kunt u op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur contact opnemen met parking(at)gae.nl of via 050- 309 70 70.

Ik wil graag reserveren, maar weet mijn vluchtnummer nog niet, is dat een probleem?

Nee, u kunt uw parkeerplaats reserveren zonder uw vluchtnummer in te voeren.

Is er vervoer van en naar de parkeerplaats?

Alle parkeerterreinen van Groningen Airport Eelde zijn op loopafstand. Er is daarom geen vervoer tussen de parkeerterreinen en de terminal.

Hoe betaal ik mijn online reservering voor het parkeren?

U kunt betalen met uw creditcard (MasterCard, Visa en American Express), Giropay en via Ideal.

Waar kan ik mijn parkeergeld betalen?

U kunt uw parkeerticket afrekenen bij de betaalautomaten op de parkeerterreinen. Bij het parkeerautomaat voor Restaurant Airport Eelde kunt u zowel contant, met pin of met creditcard afrekenen. Bij de parkeerautomaten op P2 en P3 kunt u alleen met pin of creditcard betalen.

Reserveert u uw parkeerplaats in onze parkeershop? Dan kunt u uw parkeerplaats betalen met Ideal of uw creditcard.

Reserveren / boeken

Kan ik mijn stoel van tevoren reserveren?

In de meeste gevallen kunt u een stoel reserveren via de vliegtuigmaatschappij waarmee u vliegt. Het reisbureau, de touroperator of de airline waar u heeft geboekt kunnen u hiermee verder helpen. 

Ik wil op reis vanaf Groningen Airport Eelde, waar kan ik heen?

Op de bestemmingenpagina vind je een overzicht van alle bestemmingen waar je heen kan vliegen vanaf Groningen Airport Eelde.

Waar kan ik een reis vanaf Groningen Airport Eelde boeken?

Een reis vanaf Groningen Airport Eelde kan je boeken bij verschillende aanbieders. Tickets kan je boeken bij de luchtvaartmaatschappij die de vlucht aanbiedt. Op de website skyscanner vind je een goed overzicht.
Pakketreizen kan je boeken via een touroperator of reisbureau. Bijvoorbeeld via vakantie.groningenairport.nl

Bestemmingen

Welke nieuwe bestemmingen komen erbij?

Er worden op dit moment met diverse luchtvaartmaatschappijen contacten onderhouden en gesprekken gevoerd over het opzetten van nieuwe routes. Het opzetten van nieuwe routes kost echter veel tijd. Het is normaal dat het even duurt voordat een nieuwe route kan worden ingepast in een bestaand routenetwerk van een luchtvaartmaatschappij.

Zodra er nieuwe bestemmingen worden toegevoegd aan ons aanbod maken wij dat zo snel mogelijk bekend. Zowel via onze website als via onze social media en via de regionale media. Houd onze website of facebookpagina dus goed in de gaten.

Londen

Waar kan ik tickets naar Londen boeken?

Groningen Airport Eelde vliegt met Flybe naar wereldstad Londen Southend. Flybe is de grootste onafhankelijke regionale low-cost airline van Europa en vliegt via zo'n 180 routes naar 65 luchthavens. 
Tickets naar Londen kunt u boeken via de website van Flybe. Tevens is het mogelijk om uw tickets te boeken via een reisbureau.

Hoeveel handbagage mag ik mee op mijn vlucht naar Londen?

Kijkt u voor de actuele informatie en voorschriften over bagage op de website van de maatschappij. Let op: de vlucht naar Londen wordt uitgevoerd door Stobart Air. 

 

Kan ik online inchecken voor mijn vlucht naar Londen?

Het is niet mogelijk om vooraf online in te checken voor uw vliucht vanaf Groningen Airport Eelde naar London Southend Airport. U kunt inchecken voor uw vlucht op de luchthaven. De incheckbalies op Groningen Airport Eelde sluiten 45 minuten voor vertrek. 

 

Kopenhagen

Waar kan ik tickets naar Kopenhagen boeken?

LOT polish Airlines vliegt onder merknaam van Nordica naar Kopenhagen. LOT is partner van de Star Alliance.  Alleen al binnen Star Alliance werken 28 luchtvaartmaatschappijen met elkaar samen, waaronder SAS, Lufthansa en Singapore Airlines. 
Tickets naar Kopenhagen  kunt u boeken via de website van Nordica. Tevens is het mogelijk om uw tickets te boeken via een reisbureau.

Hoeveel bagage mag ik mee op mijn vlucht naar Kopenhagen?

Kijkt u voor de actuele informatie en voorschriften over bagage op de website van de maatschappij.

Let op: vliegt u via Kopenhagen verder naar een andere eindbestemming? Dan gelden op het tweede deel van uw reis mogelijk andere voorschriften. Check daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij die uw (tweede deel van uw) reis uitvoert. 

Kan ik online inchecken voor mijn vlucht naar Kopenhagen?

Het is mogelijk om vooraf online in te checken voor uw reis naar Kopenhagen. Dit kan via de website van Nordica. Heeft u uw ticket via een andere website geboekt? Raadpleeg dan de informatie over online inchecken die u vindt in uw boekingsbevestiging. 
U kunt ook inchecken voor uw vlucht naar Kopenhagen op Groningen Airport Eelde.