Mindervaliden

Groningen Airport Eelde biedt aan invalide en mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Hieronder staat hoe u assistentie kunt krijgen bij het vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vergen.

Assistentie nodig? Tijdig aanvragen! 
Wanneer u assistentie nodig hebt is het belangrijk dat u dit tijdig laat weten. Maak bij het boeken van uw vlucht uw wensen kenbaar aan de reisagent of aan de luchtvaartmaatschappij. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor tijdstip van vertrek (of aankomst) bij uw reisagent of luchtvaartmaatschappij binnen te zijn.  (Als u zich niet 48 uur van te voren heeft aangemeld, kunnen wij u niet garanderen dat onderstaande diensten geleverd kunnen worden.) Wij zorgen er vervolgens voor dat er dan assistentie beschikbaar is (bijvoorbeeld rolstoelservice) wanneer u op de luchthaven arriveert.

Meldpunt op de luchthaven
U kunt zich voor assistentie melden bij de balie van Groningen Airport Handling. Mocht u hulp nodig hebben bij de aankomst of vertrek op de luchthaven dan kunt u zich melden via de intercom die u aantreft bij de parkeerbetaalautomaat op het parkeerterrein P1 of bij de parkeerbetaalautomaat vlak bij de bushalte. U dient minimaal 2 uur voor vertrek van de betreffende vlucht aanwezig te zijn op luchthaven Groningen Airport Eelde.  

Parkeren voor invaliden en mindervaliden
Op het parkeerterrein P1 zijn speciale invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Wij verzoeken u de invalidenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen. 

Indien u online een parkeerplaats op P1 heeft gereserveerd, kunt parkeren tegen het budgettarief van P3. U dient hiervoor na terugkomst van uw reis de volgende documenten, onder vermelding van uw parkeerreserveringsnummer, op te sturen naar info@gae.nl; een kopie van uw identiteitsbewijs, een kopie van uw invalidekaart, een kopie van uw vliegticket. Vergeet ook niet uw bankgegevens te vermelden. U ontvangt het verschil zo spoedig mogelijk terug. 

Rolstoelen
Indien nodig zijn er rolstoelen beschikbaar voor het gebruik op de luchthaven en kunt u bij het in- en uitstappen gebruik maken van speciale liften. Uiteraard kunt u uw eigen inklapbare rolstoel (zonder accu) kosteloos meenemen op uw reis. Wij adviseren u tijdig voor vertrek bij het reisbureau of uw luchtvaartmaatschappij aan te geven dat u van deze faciliteiten gebruik wenst te maken (vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek). Ook vragen wij u tijdig in te checken (minimaal 2 uur voor vertrek) in verband met het reisklaar maken van de rolstoel.

Terminalvoorzieningen 
De terminal van Groningen Airport Eelde is goed toegankelijk voor invaliden en minder validen. De luchthaven beschikt over meerdere invalidentoiletten, brede toegangsdeuren en alle voorzieningen zijn gelijkvloers.

Bijzondere voorwaarden
Luchtvaartmaatschappijen hanteren soms bijzondere voorwaarden. Zo is het luchtvervoer van rolstoelen met natte accu’s doorgaans niet toegestaan. (Deze vallen onder gevaarlijke stoffen). Ook zijn er soms voorschriften voor de afmetingen van rolstoelen. Bij het luchtvervoer van een rolstoel moet deze ook tijdig, vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek, zijn aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij.  Laat u zich vooraf goed informeren door uw reisagent of luchtvaartmaatschappij, en raadpleeg hun websites.