10 redenen: waarom in de zomer naar Londen? › Groningen Airport Eelde

Let op: vanaf 30 december 2018 vliegt Nordica niet langer naar Kopenhagen en München. Voor vragen over je boeking kun je contact opnemen met Nordica of de partij bij wie je jouw vliegtickets hebt geboekt.

Klik hier voor meer informatie

10 redenen: waarom in de zomer naar Londen?

Tijdens de zomermaanden verandert Londen in een totaal andere stad. De vele (dak)terrassen gaan open en lopen vol, net als de vele parken. Ook vinden er vele evenementen plaats op gebied van cultuur, muziek, sport, etc..  Londen staat in het zonnetje en dat valt goed te zien.

Zie hieronder tien dingen die je in Londen in het zomerseizoen kunt doen.

1. Bezoek een van de vele parken

Londen staat bekend om de vele mooie parken. Neem bijvoorbeeld Hyde Park of Greenwich Park. Vooral in de zomermaanden is het er gezellig druk. Niet alleen voor picknickers is het park een populaire bestemming, maar ook voor sporters. Zo kun je er prima fietsen, wandelen, skaten en hardlopen. Voor de kinderen zijn er diverse speelvelden te vinden.

2. Bekijk de zonsondergang vanuit een ‘rooftop bar’

Ook heeft Londen vele barretjes op dakterrassen. Vanaf de daken kun je genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje. Je kijkt letterlijk over de stad heen vanuit vele prachtige lounges. Het is daarom ook zeker waard om de avond af te sluiten met een zonsondergang op het dakterras.

3. Feest op een van de festivals!

Ook het festivalseizoen gaat weer van start. Londen biedt deze zomer veel verschillende festivals en muziekevenementen van verschillende muzieksoorten. Van muziekevenementen die een avond duren tot weekendfestivals. Neem bijvoorbeeld South West Four Festival, Lovebox Festival, Wireless Festival en Field Day.

4. Vier met Queen Elizabeth haar verjaardag

Op zaterdag 9 juni viert koningin Elizabeth haar verjaardag. Dit wordt ieder jaar gedaan met de Trooping the Colour traditie. Dit is een ceremonie waarbij een parade van honderden militairen een eerbetoon aan de koning tonen. De route die wordt afgelegd start bij Buckingham Palace en eindigt in de Horse Guards Road. Tijdens het evenement worden er ook kanonnen afgevuurd en is er een luchtparade van de Air Force.

5. Rondje Londen

De stad is enorm en daarom is het vaak een uitdaging om zoveel mogelijk te kunnen zien. Wil jij zoveel mogelijk van Londen zien? Dan is een rondvaart op de Thames of een bustocht geen gek idee. Er is veel mogelijk voor toeristen en je kan met gemak een rondleiding krijgen in de stad. Wil je ook veel van de parken zien? Naast dat de parken goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer kun je ook kiezen voor het huren van een fiets. Zo maak je van een stadsbezichtiging ook nog eens een sportieve dag.

6. Winkelen in Londen

Londen staat bekend als winkelstad. De stad bezit, naast grote warenhuizen als Harrods en Marks & Spencer, ook veel kleine speciaalzaken en markten. Voor ieder is er wat te vinden, want het aanbod is enorm. En dat maakt Londen een uitstekende winkelstad. Enkele grote winkelstraten zijn Regent Street, Bond Street en Oxford Street.

7. Beleef een sportevenement

Londen is een sportieve stad. Naast dat je zelf veel sporten kunt uitoefenen in de stad, kun je er ook een boel bezichtigen. Zo zijn cricket en rugby sporten die in Londen groter zijn dan in Nederland. Ook kun je in Londen een tenniswedstrijd toeschouwen in het Wimbledon stadion of eén van de Premier League voetbalteams uit Londen toeschouwen aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen.

8. Carnaval!

In de wijk Notting Hill wordt ieder jaar aan het eind van augustus het Notting Hill Carnaval gevierd. Dit feestelijke straatfestival wordt jaarlijks door vele mensen bezocht. De straten komen tot leven, overal is muziek en alles is versierd. Het carnaval wordt met de Grand Finale parade afgesloten. Tientallen wagens trekken tijdens deze parade door de straten en worden afgewisseld door Caribische steel-drum bands en duizenden dansende mensen.

9. Doe mee aan een kroegentocht

Londen heeft honderden gezellige pubs en kroegen. Ga jij graag naar de kroeg en hou je van een borrel of om verschillende soorten bieren te proeven? Dan is Londen erg geschikt. Overal in Londen is een kroeg te vinden en elk is anders. Ook worden er regelmatig kroegentochten gehouden. Tijdens deze stadswandelingen bezoek je oude kroegen en literaire dranklokalen.

10. Stap de boot in

Wat ook erg gewild is in Londen is varen. Je kan op vele plekken gemakkelijk een bootje of kajak huren. Bijvoorbeeld in Hyde Park, Regent’s Park, Battersea Park, Finsbury Park, Victoria Park en Dulwich Park. Ook kun je op de Thames kajakken. Zo kun je een groot deel van Londen vanuit je Kajak zien, zoals de London Bridge en de Houses of Parliament.