Paspoortcontrole

Wanneer u vanaf Groningen Airport Eelde naar één van de Schengen-landen vliegt (België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden) dan vindt geen paspoortcontrole plaats. Passagiers die naar één van de bestemmingen buiten de Schengen-landen vliegen, moeten wel door de paspoortcontrole.

Paspoort of identiteitskaart
In verband met de identificatieplicht dient u altijd een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart mee te nemen op reis. Wanneer u meer informatie wilt over reisdocumenten, kunt u dit het beste vragen aan uw reisadviseur. Alle kinderen moeten een eigen ID kaart of paspoort hebben. Bijschrijvingen zijn niet meer geldig.

Visum
Voor sommige landen hebt u naast een geldig paspoort ook een visum nodig. Als u er wilt verblijven maar ook als u alleen maar door dit land reist. Sommige landen stellen eisen aan de geldigheidsduur van het reisdocument alvorens een visum af te geven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken: www.minbuza.nl. Uiteraard kunt u ook altijd informatie vragen bij uw reisadviseur.
U kunt ook online een visum voor Turkije of een ESTA aanvragen

Vraag ruim op tijd een paspoort of identiteitsbewijs aan!
Houdt u er rekening mee dat het aanvragen van een reisdocument enkele dagen duurt.  Gemiddeld duurt het 5 werkdagen voor u uw reisdocument op kunt halen. 

Spoedprocedure
Voor het aanvragen van een paspoort kunt u ook een beroep doen op de spoedprocedure bij uw gemeente. In dat geval kunt u uw reisdocument in de regel de eerstvolgende werkdag ophalen bij de afdeling Burger Zaken, mits u de aanvraag tijdig indient. Informeer hiervoor bij uw eigen gemeente.

Nooddocument
De Koninklijke Marechaussee kan in uitzonderlijke gevallen een noodpaspoort verstrekken indien aan strikte voorwaarden wordt voldaan. Niet iedereen komt altijd in aanmerking voor een noodpaspoort. Elke aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld bij de balie in de terminal.

Voor meer informatie over een nooddocument kunt u bellen met de Koninklijke Marechaussee op Groningen Airport Eelde: T +31 (0)50 368 89 88.

Vaccinatie
Voor algemene informatie over vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering: www.lcr.nl.