Check-in & Bagage

Gaat u binnenkort op vakantie? Hier hebben wij alle informatie over de incheckprocedure voor u op een rijtje gezet. Hieronder vindt u alvast informatie over de meestgezochte onderwerpen. Via het linkermenu kunt u nog meer informatie vinden over onder andere bagageregels en de paspoortcontrole.

Hoe laat moet ik inchecken voor mijn vlucht?
De incheckbalies zijn altijd 2 uur voor de geplande vertrektijd geopend*. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per maatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij u naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

*Let op: De terminal van Groningen Airport Eelde is 2,5 uur voor de vertrektijd van de eerste vlucht van de dag geopend. Voorbeeld: als u vlucht om 07:30 uur vertrekt dan is de terminal vanaf 05:00 uur geopend. 

Reserveer online uw stoel
Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kunt u online inchecken en/of uw eigen stoel reserveren. Indien u dit niet vooraf registreert, zal de luchtvaartmaatschappij u automatisch een stoel toewijzen. In het geval van automatische plaatsing bestaat de mogelijkheid dat niet het gehele reisgezelschap op dezelfde rij geplaatst wordt. Kijk op uw reispapieren of op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij of u vooraf online kunt inchecken en/of uw stoel kunt reserveren.

Vluchtmonitoren
In de terminal treft u monitoren aan met daarop de aankomst- en vertrektijden van de verschillende vluchten.
Let op! Een toestel dat met vertraging aankomt, hoeft niet altijd met vertraging te vertrekken. Houdt u dus aan de inchecktijden die zijn aangegeven. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om uw bagage ’s morgens te brengen en later zelf terug te komen. Dit geldt voor alle vluchten.