10 redenen om nu naar Kopenhagen te gaan

1. Je kan gratis een stadsfiets huren

Kopenhagen is gebouwd voor fietsers! Je komt in de stad meer fietsers tegen dan auto's. En je kan gratis een stadsfiets huren. Deze vind je in de speciale fietsenstallingen.  Zie je jezelf al langs de kleine zeemeermin fietsen?

2. Voel je even als hoofdrolspeelster Saga uit 'The Bridge'

Ook zo weg van de Deense misdaadserie? De brug tussen Kopenhagen en Malmö (de Sontbrug), het decor van de serie, kan je met eigen ogen zien.  Een van de meest gefotografeerde kenmerken van de brug zijn de 204 meter hoge pylonen. Pronken deze straks ook in jouw fotoboek?

3. Je ervaart de Deense 'Hygge'

Zoals in 'Heel Holland Hyggt' staat geschreven: "net als in Denemarken is het leven in Nederland steeds individualistischer geworden. We doen minder samen. In Denemarken kregen ze daardoor weer extra behoefte aan samenzijn en gezelligheid. En dat waaide over naar Nederland". Dit noem je Deense Hygge. 

4. Laat je verrassen door de smaak van Smørrebrød

Smørrebrød is een typisch Deens lunchgerecht. Vroeger was het vaak roggebrood belegd met verse vis. Tegenwoordig zijn het wat dikkere plakken volkorenbrood met een variatie aan (mager) beleg. Hmm..! Eet smakelijk!

5. Je instagram-tijdlijn raakt vol met foto's van de kleurrijke haven

Het typische beeld van Kopenhagen zijn natuurlijk de kleurrijke huizen in de haven. Hop, op de foto en zo op je instagram-tijdlijn plaatsen. Deze foto's hebben geen filter nodig!

6. Je zal lachen om de 'grootte' van de kleine zeemeermin

Het beeld van de kleine zeemeermin is niet zo groot als je misschien zou denken. Het bronzen beeld is slechts 1,25meter hoog. Maar toch een van de belangrijkste toeristische attracties in Kopenhagen. Moet je wel gezien hebben tijdens je stedentrip!

7. Bezoek de Christiania, vrijstad in Kopenhagen

Middenin Kopenhagen vind je een eigenaardige hippie-community: Christiania. Hier word je gelijk meegezogen in de relaxte sfeer. In de vrijstad gelden vier regels: je mag er niet fietsen, geen harddrugs gebruiken (softdrugs dus wel!), geen geweld gebruiken en fotograferen is verboden. 

8. Je begint je dag goed met een ochtendduik in een van de buitenzwembaden

In de binnenstad van Kopenhagen liggen vier kristalheldere buitenzwembaden waar je gedurende de zomermaanden een heerlijke frisse duik kunt nemen. De waterkwaliteit is extreem goed en de zwembaden worden dan ook gebruikt door duizenden Denen en toeristen per jaar. Wil je liever genieten op het strand, ga dan na Amager Strand waar je je handdoek kunt neerleggen in het zand. 

9. Je bent zo in het Zweedse Malmö

Twee landen in een korte citytrip bezoeken? Dat kan als je voor Kopenhagen kiest! Het Zweedse Malmö ligt op slechts 20 minuten rijden van Kopenhagen Airport. 

10. Je vliegt er voordelig heen vanaf Groningen Airport Eelde

Ha! Dit kan in het lijstje natuurlijk niet ontbreken. Voor een relaxte start van je citytrip vertrek je vanaf Groningen Airport Eelde. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €100 retour.

Je vindt meer informatie op onze Kopenhagen-pagina.

Of zoek en boek je tickets via de airline Nordica