Vlieg naar een zomerse bestemming in de meivakantie

Ben je ook zo toe aan een zonnige vakantie? Maar wil je naast van zon, zee en strand ook genieten van natuur en cultuur? De meivakantie is hier geschikt voor. Er zijn genoeg zomerse bestemmingen in Europa waar het in de meivakantie al lekker warm is, maar nog niet te warm om op ontdekkingstocht te gaan. Zo kun je toch al die must sees van je bucketlist afstrepen, maar is het ook warm genoeg om wat vitamine D op te doen en neer te strijken op een terrasje. Vliegen naar een zomerse bestemming in de meivakantie is dus zeker een goed idee. Dit zijn onze favoriete bestemmingen in deze periode. Lees je mee?

Tenerife

De Canarische Eilanden zijn op elk moment van het jaar geschikt wanneer je op zoek bent naar een zomerse bestemming niet al te ver van huis. Met een ligging vlakbij Marokko is het hier heel het jaar door zonnig. De temperaturen in de meivakantie tikken al snel de 20 graden aan en dat is toch wel heel erg lekker. Tenerife is het grootste Canarische Eiland en is super divers. Die diversiteit is als je het ons vraagt dan ook meteen dé hoofdreden om te vertrekken naar dit eiland. Overnacht in een van de bekende badplaatsen zoals Costa Adeje, maar blijf zeker niet plakken op deze plek. Huur een auto en ontdek de lavastranden of de bekende vulkaan El Teide. En wist je dat het binnenland eigenlijk nog mooier is dan de kust? De dorpjes in de bergen zijn authentiek en de mensen zijn er erg aardig. Ondertussen spot je de mooiste stukjes natuur vanaf verschillende uitzichtpunten. Sla ook zeker de piramides van Güímar niet over. 

Vliegtijd bij vertrek vanaf Groningen Airport Eelde: 4/4,5 uur

Lanzarote

Nog een Canarisch Eiland dat zeker een bezoekje waard is: Lanzarote. Al zijn alle Canarische Eilanden vulkanische eilanden, zijn ze toch allemaal verschillend van elkaar. Op Lanzarote zit je goed wanneer je houdt van iets meer rust. Lanzarote is namelijk een stuk minder dichtbevolkt dan de andere Canarische Eilanden. Dit eiland is minder overspoeld door toeristen en ook Spanjaarden zelf wonen hier minder. Op Lanzarote merk je misschien wel het meest dat het een vulkanisch eiland is. Het voelt hier echt alsof je in een andere wereld stapt. Het zand op de stranden is donker, net als de rotsen die bezaaid zijn met vulkanisch gesteente. Een absoluut hoogtepunt op het eiland? Dat is Mirador del Rio, het mooiste uitzichtpunt van het hele eiland. Kijk uit over de donkere stranden, de blauwe zee en het eiland La Graciosa. Tip: bezoek Mirador del Rio op een onbewolkte dag. Dan heb je het mooiste uitzicht en dat levert je zeker weten jaloersmakende foto’s op. 

Vliegtijd bij vertrek vanaf Groningen Airport Eelde: 4/4,5 uur

Algarve

De Algarve is een bijzondere bestemming. Het is de enige zomerse bestemming in dit lijstje dat geen eiland is. Toch voelt het alsof je hier heel ver weg bent van huis. Vlieg naar Faro en begin vanaf daar je reis, of kies voor een citytrip en blijf hangen in deze stad. Het oude stadsdeel is ommuurd en je spot hier veel historische must sees. Ga langs bij het klooster Nossa Senhora da Assuncao, waar je kunt wandelen door de kloostertuin. Heel bijzonder, want je komt hier tot rust, terwijl je je toch in hartje centrum bevindt. De gemiddelde temperaturen in de meivakantie liggen in Faro rond de 18 graden. Wat je verder moet zien tijdens je vakantie in de Algarve? Het indrukwekkende rotslandschap aan de kust. Langs dit landschap loop je van dorp naar dorp en ontdek je de mooiste stranden. Een groot voordeel van zo’n wandeltocht? Je komt regelmatig een strand tegen dat je helemaal voor jezelf hebt. Strijk neer op een handdoekje en geniet van de rust en privacy.

Vliegtijd bij vertrek vanaf Groningen Airport Eelde: 3 uur

Kreta

Griekse gastvrijheid, ouzou, bruisende centrums en de allermooiste stranden. Kreta is geweldig! Kreta staat dan misschien bekend als partyeiland, toch is het zonde om dit eiland over te slaan wanneer feesten niet hetgeen is waarvoor je op vakantie gaat. Op de rest van het eiland is namelijk zoveel te zien en te doen dat je na twee weken nog niet uitgekeken bent. Ga strandhoppen en stop bij de mooiste baaitjes en stranden. Voeg de baai van Matala sowieso toe aan je reisroute. Je kunt in deze baai vanuit een grot genieten van het uitzicht op de baai en het dorp. Het gerucht gaat dat Bob Dylan vroeger een tijdje heeft geslapen in deze grot. De gemiddelde temperaturen in de meivakantie liggen op Kreta rond de 22 graden. Laat die zonnige vakantie maar beginnen dus!

Vliegtijd bij vertrek vanaf Groningen Airport Eelde: 3,5 uur

Gran Canaria

We sluiten af met Gran Canaria. Nog zo’n eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden. Dit mag dan wel niet het grootste Canarische Eiland zijn, het is waarschijnlijk wel het meest populaire eiland. Op Gran Canaria vier je dan ook een typische zon, zee en strandvakantie zoals je dat van de Canarische Eilanden gewend bent. Na een dag zonnen en zwemmen flaneer je in de avond over de gezellige boulevard en strijk je nog even neer op het terras. Toch hoef je ook hier niet stil te blijven zitten. De historische wijken van hoofdstad Las Palmas nemen een plek in op de UNESCO-werelderfgoedlijst en zijn zeker een bezoekje waard. Maar ook om te winkelen zit je op Gran Canaria goed. Welk souvenirtje neem jij mee naar huis?

Vliegtijd bij vertrek vanaf Groningen Airport Eelde: 4/4,5 uur

Op welke zomerse bestemming breng jij je meivakantie door?