Aankomst en vertrek

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

De incheckbalies zijn altijd 2 uur voor de geplande vertrektijd geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per luchtvaartmaatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij je graag door naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

 

 

Hoe lang van tevoren moet ik inchecken?

De incheckbalies zijn altijd 2 uur voor de geplande vertrektijd geopend. De sluitingstijd van de incheckbalie verschilt per luchtvaartmaatschappij. Dit varieert van 45 tot 30 minuten voor vertrek. Voor de definitieve sluitingstijden verwijzen wij je naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. In verband met de wachttijd voor de incheckbalies adviseren wij reizigers om ruim voor het sluiten van de incheckbalies aanwezig te zijn.

Wanneer kan ik het beste iemand brengen/ophalen?

Nadat een toestel is geland, duurt het meestal een kwartier tot een halfuur voordat de passagiers met hun bagage de aankomsthal uitlopen. Afhankelijk van hoe druk het op dat moment is, kan dit korter of langer duren.

Komt/vertrekt mijn vlucht op tijd?

De meest recente aankomst- en vertrektijden vind je op de homepage van onze website of op teletekstpagina 769-5 en 769-6.

Kan ik nog (tax free) winkelen na de security check?

Na de security check kun je op een EU-luchthaven en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog  (taxfree) aankopen doen. De airportshop op Groningen Airport Eelde bevindt zich achter de security check. Vloeistoffen en gels die je ná de security check of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de verkoper - wanneer nodig - voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgend vliegveld moet overstappen mag je het zegel niet verbreken tot je op jouw eindbestemming bent aangekomen.

Aankopen op niet-Europese luchthavens en aan boord van niet-Europese luchtvaartmaatschappijen
Als je vloeistoffen en gels (taxfree) koopt op een niet-Europese luchthaven en je stapt over op een Europese luchthaven, moet je er rekening mee houden dat jouw aankopen bij de beveiligingscontrole worden ingenomen. Dit geldt ook voor (taxfree) aankopen die je aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij hebt gedaan.

Kan ik op de tussenstoplocatie uitstappen/instappen als het toestel daar een tussenlanding maakt?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om uit te stappen op een tussenstop-luchthaven. Passagiers dienen op de luchthaven in en uit te stappen die op het ticket staat vermeld.