Security

Veiligheid op de luchthaven

Groningen Airport Eelde hecht zeer veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merk je bijvoorbeeld als je de vertrekhal in loopt. Er wordt dan gecontroleerd of je geen gevaarlijke voorwerpen bij je hebtt. Iedereen die het beschermd gebied betreedt wordt gecontroleerd. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. In het programma 'beveiligingsbewustzijn' is te lezen waarom deze controle zo belangrijk is voor een luchthaven.

Het programma 'beveiligingsbewustzijn' is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen werkzaam in de beschermde gebieden van luchthavens.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kun je het zelfinstructieprogramma 'beveiligingsbewustzijn' doornemen. Ook zul je het handboek Safety & Security door moeten nemen. Dit handboek kun je downloaden onderaan deze pagina. Als laatste kun je ter oefening de testvragen doorlezen. Dit zijn de vragen die je kunt verwachten op de Security test. Deze vind je nadat je bent ingelogd in het instructieprogramma bij het tabblad bestanden.

Jouw werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Indien er medewerkers zijn die geen Nederlands spreken, is het aan de werkgever hiervoor voorzieningen te treffen.

Aanvraag Luchthavenpas

Instructieprogramma Beveiligingsbewustzijn 
 

Handboek Safety & Security
Download hier het handboek Safety & Security. Een gedrukte versie is verkrijgbaar bij de Havendienst van Groningen Airport Eelde.