Primeur: Boeing 767-400 landt op Groningen Airport Eelde

Voor het eerst in de geschiedenis landde er vandaag een Boeing 747-400 op onze luchthaven. Het toestel van Delta Air Lines kwam rond 16.30 uur aan en vertrekt begin van de avond.

Het vliegtuig is ingehuurd om manschappen en materieel op te halen, die in Nederland waren voor de oefening Frisian Flag. Begin van de avond (rond de klok van 19.00 uur) vertrekt het vliegtuig richting de US. We filmden de aankomst van de 767-400. Twee weken terug, op 27 maart 2019, landde er een Boeing 747 van Atlas Air op onze luchthaven. Dit vliegtuig bracht de militairen naar Nederland. Bekijk de video van de Boeing 747.

Eerder maakten we al kennis met de Boeing 767 in het jaar 2002. Dit was een 767-300 van Martinair. Dit grotere type werd eenmalig ingezet voor een lijndienst.

Aegean Airlines en Helvetic Airways

Vorig weekend hadden we bezoek van twee geplande vluchten vanuit Griekenland en Zwitserland. De Zwitserse Airline Helvetic Airways voert in april een aantal vluchten uit van Bern naar Groningen Airport Eelde. Het gaat om chartervluchten met aan boord passagiers die in Amsterdam aan boord van een cruiseschip stappen, maar waarvoor op Schiphol geen plek was. 

De komende weken vertrekt elk weekend een vliegtuig van Groningen Airport Eelde naar het Kroatische Dubrovnik. Alle zaterdagen in april en mei vertrekt een Airbus A320 met ruimte voor 176 passagiers.