KIDS - Leer alles over de luchthaven!

Kom alles te weten over Groningen Airport Eelde !

Ontdek Groningen Airport Eelde hier! Leer alles over de luchthaven, de geschiedenis en de beroepen op de luchthaven. Genoeg materiaal om een mooi werkstuk van te maken, of een flitsende presentatie in je klas te geven. Wedden dat je daar een mooi cijfer mee haalt?

✈ Swipe naar links of recht voor toffe foto's van de luchthaven!

Van inchecken, tot aan de bagageband. Hier vind je allemaal leuke foto's van de luchthaven. Kijk je mee?

✈ Ren jij straks over de landingsbaan met jouw beste vriend?

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je rennen over het vliegveld? Doe dan op zaterdag 16 november mee aan de de Kids Run van de Mobility Service Airport Night Run. MELD JE HIER AAN!

✈ Tips voor jouw spreekbeurt of werkstuk!

  • Klik hier voor de geschiedenis van de luchthaven.
  • Klik hier voor alle bestemmingen van de luchthaven.
  • Klik hier voor meer informatie over de luchthaven.
  • Klik hier voor de beroepen die zijn te vinden op de luchthaven.

✈ Een kijkje achter de schermen!

Welke beroepen zijn er allemaal op de luchthaven? De havendienstmedewerker laat jullie zien hoe je een vliegtuig parkeert, de brandweerman vertelt over zijn dagelijkse werkzaamheden en waarom de luchthaven een eigen kazerne heeft. Ook is er een vogelwacht op de luchthaven die de vogels verjaagd, zodat de vliegtuigen veilig kunnen landen en opstijgen. 

✈ Doe het zelf! Kleur je mooiste kleurplaat, zet je eigen model vliegtuig in elkaar of doe een proefje.

Dat een vliegtuig kan opstijgen is natuurlijk heel bijzonder! Maar hoe werkt dat nou precies? Doe een proef en kom erachter. Zet jij liever een vliegtuig in elkaar? Of kleur jij de mooiste kleurplaat?

✈ Het grootste vliegtuig dat ooit is geland op de luchthaven! Boeing-747 Atlas Air.

Dit grote vliegtuig landde afgelopen maart bij ons op de luchthaven. Hij vervoerde Amerikaanse militairen voor een oefening hier in Nederland. Dit grote toestel kan ongeveer 474 passagiers vervoeren en bestaat uit twee etages. Hieronder zie je een video van dit enorme vliegtuig op onze luchthaven!