Vacature Commercieel Manager

Groningen Airport Eelde is de regionale luchthaven van Noord-Nederland in de letterlijke zin van het woord. De luchthaven is van de regio; aandeelhouders zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo. En vooral is de luchthaven er vóór de regio: de uitvalsbasis voor een zakenreis of vakantietrip én toegangspoort voor internationale bezoekers van Noord-Nederland. De luchthaven staat volop in de belangstelling. Eind 2016 hebben aandeelhouders gekozen om te investeren in verdere groei van de Airport. Die keuze is uitgewerkt in nieuwe financierings- en organisatiestructuren, die in komende maanden en jaren worden uitgewerkt.

De luchthavenorganisatie bestaat uit een team van circa 60 enorm gemotiveerde mensen, die dagelijks werken aan efficiënte, prettige, maar vooral veilige vluchten. Veiligheid zit in de genen van het bedrijf, maar weerhoudt de organisatie er niet van om keihard te gaan voor de uitdaging om meer verbindingen, vluchten en passagiers te realiseren en de service te blijven verbeteren. Op korte termijn ontstaat in deze organisatie de vacature

                                                      Commercieel manager

De functie
De Commercieel manager is lid van het managementteam en onder meer verantwoordelijk voor de marketing gericht op luchtvaartmaatschappijen en passagiers. Daarnaast is de Commercieel manager verantwoordelijk voor de samenwerking met derden en voor de PR. Hij/zij gaat leidinggeven aan deze drie onderdelen van de organisatie waar in totaal, inclusief de Commercieel manager en de stagiaire, vijf mensen werkzaam zijn.

Van de Commercieel manager wordt verwacht dat hij/zij de focus richt op de verbinding van buiten naar binnen en er zorg voor draagt dat Groningen Airport Eelde een stevige positie inneemt in de reiswereld vanuit Noord-Nederland. De Commercieel manager is een belangrijke vertegenwoordiger van de Airport en er wordt verwacht dat hij/zij in het noorden over een sterk netwerk beschikt en dit ook verder uit weet te breiden. Hij/zij hoort en ziet wat er speelt, waar mogelijkheden en kansen liggen, en vanuit die invalshoek zal hij/zij een bijdrage leveren aan het strategisch (commercieel) beleid voor de organisatie en de uitvoering daarvan.

Het profiel
De kandidaat waaraan wordt gedacht is een stevige, charismatische persoonlijkheid met een hoge "gunfactor". U heeft veel energie, bent positief ingesteld, enthousiasmerend, u creëert beweging, ziet kansen en weet deze te 'verzilveren'. U bent zeer communicatief en legt gemakkelijk contact. U bent gedreven en resultaatgericht, kunt goed met veranderende omstandigheden omgaan en beschikt over een 'het zal lukken' mentaliteit. Bij het realiseren van doelen heeft u een goed oog voor wat de effecten voor de organisatie zijn, voor de haalbaarheid op de kortere en de langere termijn en voor de kwaliteit van de service die de luchthaven haar passagiers wil bieden. U bent samenwerkingsgericht en verbindend. Als manager toont u leiderschap en geeft u ruimte aan anderen.

Functie-eisen
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen dient u te beschikken over:

  • een hbo/academisch werk- en denkniveau;
  • ruime commerciële ervaring;
  • inzicht in strategische marketing vraagstukken;
  • het vermogen en de ervaring om op strategisch niveau beleidsmatig een visie te ontwikkelen, deze te vertalen naar uitvoering en zorg te dragen voor de realisatie;
  • een groot relevant netwerk in Noord-Nederland;
  • sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Bekendheid met Leisure, Hospitality en/of de vlieg- en reiswereld is een pre.

Het betreft een fulltime dienstverband voor onbepaalde tijd. De beloning is marktconform.

Belangstelling ?
Indien u belangstelling heeft, dan zien wij uw CV en begeleidend schrijven graag tegemoet. U kunt tot en met uiterlijk donderdag 13 juli a.s. mailen aan vacature@talent-performance.nl, onder vermelding van Commercieel manager GAE. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Annelize Wilpstra: 050-4092720 of 06-53897499.