Groningen Airport Eelde ondersteunt de AviAssist Foundation en Kilimanjaro International Airport

Vanaf 2009 is Groningen Airport Eelde al ondersteunend aan de AviAssist Foundation (http://www.aviassist.org). Deze onafhankelijke stichting bevordert, als regionale partner van de Flight Safety Foundation,  de professionaliteit in de Afrikaanse luchtvaartveiligheid. Als een non-profit organisatie identificeert en analyseert de stichting de bedreigingen in de Afrikaanse  luchtvaart en biedt praktische oplossingen zoals trainingen.

Groningen Airport levert op non-profit basis capaciteit om deze trainingen te kunnen verzorgen. Zo helpt onze luchthaven brandweer door instructeurs te leveren voor de jaarlijkse brandweertraining op één van de Oost Afrikaanse luchthavens. In de afgelopen jaren zijn onze instructeurs al meerdere malen afgereisd naar Tanzania, Zambia en Rwanda om daar Afrikaanse collega’s te helpen in het opleiden van luchthavenbrandweer professionals.

Daarnaast is er sinds 2014 een samenwerking met Kilimanjaro International Airport. In deze samenwerking worden ook Afrikaanse collega’s opgeleid tot brandweer instructeur. Hiervoor komen jaarlijks twee Tanzaniaanse collega’s naar Nederland en worden daar door de specialisten van Groningen Airport voorbereid (“train de trainer” cursus) om samen met twee NL collega’s trainingen te verzorgen op hun eigen luchthaven. Een bijzonder succesvol concept.