London is calling babes! Wil je een weekend weg met je girls? Dan is Londen geweldig. De vluchten naar Londen kosten weinig tijd en toch sta je in een stad die totaal anders is dan de steden in eigen land. Daarnaast kun je in Londen natuurlijk heel goed winkelen en leveren al die must sees de meest Instagramwaardige foto’s op. Ben je er klaar voor? Wij geven 10 tips voor je vriendinnenweekend naar Londen.

1. Wanneer gaan we?

First of all: de datum. Super voor de handliggend, maar we weten allemaal hoe lastig het kan zijn om een weekend uit te kiezen waarin iedereen kan. Begin dus op tijd met het plannen van je vriendinnenweekend en maak een datumprikker aan. Wanneer je dit minimaal twee à drie maanden van tevoren doet, is er vast een weekend dat jullie allemaal kunnen. En zo kun je direct kijken wanneer de vluchten naar Londen het goedkoopst zijn!

Tickets naar Londen

2. Be prepared

Online inchecken, bagagelimieten en parkeren op de luchthaven. Het zijn zaken waar je niet omheen kunt, maar die tijdens een vriendinnenweekend nog wel eens vergeten worden. Er is vast wel iemand die dit regelt, toch? Ga hier niet vanuit en spreek af welke vriendin wat regelt. Of plan een avond in en regel alles met elkaar. Zo heb je meteen een leuke avond te pakken met heel veel voorpret. Kunnen jullie meteen bepalen wat jullie allemaal willen gaan doen en zien in Londen.

3. Het reisschema van de vluchten naar Londen

De vluchten naar Londen gaan vanaf Groningen Airport Eelde twee keer per dag. Je vliegt dan in 1 uur en 15 minuten naar deze geweldige stad. Let op: van mei tot en met oktober gaan er geen of minder vluchten op dinsdag en woensdag. Check het actuele vluchtschema en bepaal wanneer jullie willen vertrekken. Een groot voordeel is dat je vanaf Groningen Airport Eelde op de overige dagen altijd ‘s ochtends of ‘s avonds kunt vertrekken. Heb je geen vrije dagen meer over? Vertrek dan op vrijdagavond en keer op zondag terug.

4. Vliegen naar Londen Southend

De vluchten naar Londen vanaf Groningen Airport Eelde landen op Southend Airport. Dit is een van de zes officiële luchthavens van Londen. Southend ligt een stukje buiten het centrum van Londen. Het grote voordeel hiervan is dat je vlucht naar Londen heel betaalbaar blijft. Al vanaf 35 euro vlieg je heen en weer naar deze stad. Ideaal, toch?

5. Je transfer van de airport naar je hotel

Wanneer jullie eenmaal voet hebben gezet op Engelse bodem willen jullie natuurlijk zo snel mogelijk naar jullie accommodatie. Pas dan kan dat vriendinnenweekend echt beginnen! De makkelijkste manier om vanaf Southend Airport naar hartje Londen te reizen is met de trein. Na twee minuten wandelen sta je op het treinstation. De trein brengt je vervolgens in 50 minuten naar hartje Londen.

6. Bepaal waar jullie willen verblijven

Londen is super veelzijdig en is daarmee een stad waar iedereen een top tijd beleeft. Dit betekent wel dat er allerlei wijken zijn waar je kunt verblijven. Handig is om eerst te bepalen wat jullie willen gaan doen en dan jullie vluchten naar Londen en een hotel te boeken. Gaan jullie bijvoorbeeld om te winkelen? Kies dan voor een accommodatie bij Oxford Street. Gaan jullie naar een musical? Dan is de wijk West End the place to be.

7. De financiën

Entree voor the London Eye, de lunch bij dat ene tentje en de metro kaarten waarmee jullie het hele weekend kunnen reizen. Oja, en gisteren zijn jullie uit eten geweest en heeft een van je vriendinnen nog dat kopje koffie voor je betaalt. Tijdens zo’n vriendinnenweekend doen jullie heel wat aankopen en schiet je continu dingen voor elkaar voor. Je kunt natuurlijk een pot maken, maar dit is lang niet altijd handig wanneer er uitgaven worden gedaan die niet op alle vriendinnen van toepassing zijn. Een app biedt uitkomst! Denk bijvoorbeeld aan “Wie betaalt wat”. Zo kan het nooit misgaan. Spreek in ieder geval van tevoren met elkaar af hoe jullie de financiën gaan regelen, dat voorkomt een hoop gedoe.

8. Plan een afternoon tea

Hebben jullie die vluchten naar Londen in the pocket en weten jullie waar jullie gaan verblijven? Dan kunnen jullie aan de details gaan denken. Een vriendinnenweekend is natuurlijk geen vriendinnenweekend zonder to do’s die helemaal bedoeld zijn voor een groep. Onze favoriete tip is toch echt een afternoon tea. De Engelsen zijn er dol op en serveren de lekkerste hapjes en thee voor jou en je besties.

9. Andere to do tips voor je vriendinnenweekend Londen

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken om het dagprogramma te vullen? Onze aanrader is om één dag uit te trekken om de must sees van Londen te kunnen afstrepen van je bucketlist. Koop een kaartje voor een hop-on-hop-off bus of een ticket waarmee je onbeperkt met de metro kunt reizen. Zo reis je gemakkelijk en snel van de ene highlight naar de andere en kun je de belangrijkste dingen in een dag zien. ‘s Avonds kun je op stap gaan, maar naar een musical gaan in West End is ook een absolute aanrader.

10. De napret

Het mooiste aan reizen zijn misschien wel de herinneringen. Na zo’n vriendinnenweekend praten jullie waarschijnlijk nog heel lang na over alles wat jullie gedaan en meegemaakt hebben. En een weekend met je vriendinnen levert waarschijnlijk heel veel hilarische filmpjes en mooie foto’s op. Een aftermovie van jullie getaway of een fotoboek is een top idee.

Ben je ook enthousiast over een vriendinnenweekend naar Londen? Je kunt er ook voor kiezen om de vlucht naar Londen en een hotel in één te boeken. Bekijk hier het aanbod.