Fly & drive

Wil je een keer wat anders dan een strandvakantie? Portugal is de place to be voor een roadtrip. Een rondreis met een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Vlieg vanaf Groningen Airport Eelde naar Faro en start je roadtrip door de Algarve. Deze 5 stops wil je zeker niet missen tijdens je rondreis

Stop 1: Hello Faro!

Wanneer je op Faro landt vanuit Groningen Airport Eelde start je avontuur. Rij de stad niet gelijk uit! Faro heeft namelijk een prachtig historisch centrum die je zeker niet wil missen. De oude stadskern wordt door de Portugezen ''Cidade Velha'' genoemd wat letterlijk oude stad betekend. Het centrum wordt omringd door een oude stadsmuur die zeker foto waardig is. Vergeet na het bezoek aan de stadskern de oude kathedraal niet. Wanneer je deze bezoekt en naar boven klimt heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Stop 2: Praia Carvoeiro

Wanneer je de stad Faro hebt bezocht, vervolg je je reis naar Praia Carvoeiro. Dit plaatsje staat bekend om zijn witte huisjes en geel gouden zandstranden. In de avond kun je heerlijk vertoeven in het centrum. Hier vind je een fontein met diverse kleinschalige restaurants waar je kunt genieten van een koud biertje of een glas wijn. Ben je gek op wijnen? Op zo'n 5 km rijden ten noorden van Praia do Carvoeiro ligt het plaatsje Lagoa, ook wel de wijnhoofdstad van de Algarve genoemd. Hier is bij de coöperatie Adega de Lagoa lokale wijn te koop. De omgeving van Carvoeiro is vele wijngaarden, vijgenbomen en sinaasappelbomen rijk. Het is net een schilderij waar je doorheen rijdt. 

Stop 3: Flamingo's en een oude kasteel

Tijd om landinwaarts te trekken naar Silves. Dit is een van de oudste dorpen van de Algarve. Voorheen was Silves de hoofdstad van de Algarve. De stad heeft een oud kasteel ,de Moors, die zeker een bezoek waard is. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorp. De natuur rondom het dorp is adembenemend en staat vol met wijngaarden. Vlak bij het plaatsje loopt de rivier de Dorade waar zo nu en dan ook flamingo’s te spotten zijn. 

Stop 4: Parel van de Algarve

In dit plaatsje vind je barretjes in hippie sfeer en leuke kleine boetiekjes. Straatkunst zal je ook met grote regelmaat tegenkomen. De stad is klein en overzichtelijk. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Lagos is Forte do Pau da Bandeira. Een fort gelegen aan het einde van de lange boulevard en nabij de haven. Heb je de stad wel gezien? Boek dan een boottrip om dolfijnen te spotten aan de kust van de Atlantische oceaan.

Stop 5: Cabo Sao Vincente

Vroeger dachten ze dat Cabo Sao Vincente letterlijk het einde van de wereld was. Mensen dachten namelijk vroeger dat de wereld plat was. Inmiddels weten we beter, maar dat maakt de plek niet minder magisch. Bovenop meters hoge kliffen staat een vuurtoren die ook te bezoeken is. Vroeger was dit een fort. Rondom de vuurtoren lopen verschillende wandelpaden die je een prachtig uitzicht geven over de Atlantische oceaan.