Londen is een geweldige citytrip bestemming. Natuurlijk bruist deze stad van bekende hotspots zoals Buckingham Palace, maar de stad heeft nog zoveel meer te bieden. Het is een plek waar je naar terugkeert en waar je keer op keer nieuwe plekken ontdekt. Het grote voordeel? Bij vertrek vanaf onze luchthaven hoef je maar een uur en een kwartier in het vliegtuig te zitten. Je landt op Southland Airport waarvandaan je binnen 50 minuten in hartje Londen staat. Wij delen tips voor je stedentrip naar Londen, waarbij we de bekende to do’s overslaan en je meenemen naar nieuwe ontdekkingen van deze stad.

Voordeur in Londen city

Tip 1: Goedkoop reizen met het ov in Londen

Voordat we overgaan op unieke to do’s in Londen, starten we met wat tips voor het openbaar vervoer in deze stad. Goed geregeld is dit zeker en je hebt dan ook binnen no time uitgevonden op welke metrolijn je moet stappen. Alleen zijn losse kaartjes voor het openbaar vervoer in de hoofdstad vrij prijzig. De manier om veel geld te besparen is door een Oyster Card aan te schaffen. Eigenlijk is dit precies hetzelfde als een Nederlandse OV-chipkaart, alleen kun je deze in Londen ook als toerist aanschaffen. Voor deze kaart betaal je eenmalig 5 pond, maar dit bedrag krijg je weer terug wanneer je je Oyster Card aan het einde van je reis naar Londen deactiveert. Verder kun je ponden op je Oyster Card zetten en hiermee in- en uitchecken in de metro en de bus. Het grote voordeel is dat je tot wel 50% bespaart. Je kunt een Oyster Card kopen bij de ticketmachine waar je ook normale tickets kunt kopen.

Underground in Londen

Tip 2: Op street art tour in Shoreditch

Ben je fan van street art? Dan moet je Shoreditch bezoeken tijdens je stedentrip naar Londen. Deze hippe wijk is sowieso al leuk om doorheen te lopen. Hier vind je namelijk de meest bijzondere foodspots en te gekke vintage winkels. Er is hier zoveel kunst te bewonderen dat je na een dag nog niet alles hebt gezien. Alle kleurrijke muurschilderingen verschillen van elkaar en je ziet dan ook echt dat verschillende kunstenaars hier aan het werk zijn gegaan. Tip: er zijn verschillende gratis street arts tours die je rondleiden door Shoreditch. Wandel mee met een groep, terwijl een gids je rondleidt door verschillende straten in de wijk en je meer vertelt over de street art die je passeert. Wil je toch liever zelf op pad? Pak dan de metro naar Liverpool Street en wandel vanaf daar naar Brick Lane. Sla ook zeker de zijstraatjes niet over.

Streetart in Londen

Tip 3: Bezoek Old Spitalfields Market

Vergeet Oxford Street en Harrods en bezoek Old Spitalfields Market tijdens je citytrip in Londen. Deze overdekte markt is zeven dagen per week geopend en het aanbod is reuze. Van kleding tot aan eten en de leukste accessoires: Old Spitalfields has it all! Om een bezoek te brengen aan deze markt kun je de metro pakken naar Liverpool Street of Aldgate East. Vanaf beide haltes is het nog zo’n vijf minuten lopen naar de markt.

Tip 4: De Theems ontdekken als een local

De Theems is de bekende rivier die door Londen loopt en waarlangs je bekende hotspots vindt zoals de Big Ben en de Tower Bridge. Wordt dit je eerste keer Londen? Dan wil je deze bezienswaardigheden natuurlijk niet overslaan. Om ze toch wat minder standaard te maken kun je ze via de Theems ontdekken als een local. Hoe dan? Zet je wekker op tijd zodat je op deze plek bent voordat andere toeristen dat zijn en ga wandelen of fietsen langs de rivier. Zo zie je Londen vanuit het perspectief van de locals. Neem plaats op een bankje met een sandwich en laat de bezienswaardigheden op je inwerken.

De Theems in Londen

Enthousiast geworden van deze tips voor je citytrip naar Londen? Vertrek vanaf onze luchthaven en je staat zo in het centrum. Wist je dat er op populaire dagen zelfs meerdere vluchten per dag naar Londen gaan? Vlieg bijvoorbeeld op vrijdagochtend heen en op maandagochtend terug. Zo profiteer je maximaal van je weekendje weg.

Boek hier je vliegtickets