Hip & Herfstachtig Londen

De temperaturen dalen langzaam en de zon laat zich minder zien. We kunnen er niet meer omheen; de herfst staat voor de deur! Benieuwd hoe een wereldstad er in herfsttinten uitziet? Boek dan nu een citytrip naar Londen!

Reis liever met de Hop on Hop off bus

De beste manier om veel van stad en natuur te zien is door te reizen met de hop on hop off bus. In de bus zie je namelijk veel meer dan wanneer je met de metro van a naar b reist. Een groot voordeel; je kan in- en uitstappen wanneer je de pareltjes van Londen van dichtbij wilt bekijken.

Je hebt de keuze uit een 1 dag geldige ticket, 2 dagen geldige ticket of 3 dagen geldige ticket. Bij het boeken van de bustickets krijg je via deze website een boottocht aangeboden over de Theems! ’s Avonds zullen beroemde bezienswaardigheden langs de rivier, zoals de Tower Bridge en London Eye, verlicht zijn. Romantischer dan dit wordt het niet.

Ontvlucht de stad in Kensington Gardens

Ieder seizoen heeft haar eigen charme, maar de herfst staat toch wel bekend om de magische plaatjes van bossen en parken bedekt met kleurige bladeren. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Londen zit vol met prachtige parken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kensington Gardens? Het enorme park (111 hectare!), beter bekend als de Royal Parks of Londen, ligt midden in het centrum van de stad. Het park is op zijn mooist tot begin november.

Het paleis van de Koninklijke familie, Kensington Palace, is hier in volle glorie te bewonderen. Een deel van het paleis dient vandaag de dag als museum. Je kunt de staatsruimten al vanaf €21,32 betreden. Op deze website kun je voorafgaand aan je trip voordelig een kaartje scoren.

Cultuur snuiven op festivals

Foodfestival
Bij een festival denk je vast eerder aan een feestje op het strand in de zomer, maar festivals bezoeken kan zeker ook in het najaar. De hele maand oktober vindt het London Restaurant Festival plaats. Hier doen zo’n 250 restaurants aan mee, waaronder restaurants met Michelin sterren, die ook met elkaar samenwerken. Ze halen alles uit de kast om de meest smaakvolle menu’s voor jou op tafel te zetten.
Het festival is onwijs populair en de tickets gaan razendsnel! Wees er snel bij en scoor nog snel je ticket hier!


Filmfestival
Achterover hangen in een knusse bioscoop of theater is natuurlijk altijd heerlijk wanneer de dagen korter worden. Het London Film Festival vindt plaats van 2 tot 13 oktober en zal verrassende producties tonen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de website en ticketinformatie.

Genieten op Rooftop bars

De ultieme mogelijkheid om Londen from another point of view te bekijken! Twee voorbeelden zijn Aqua Spirit en Forest on the Roof, beide te vinden in de buurt van Regent Street en Oxford Street. Deze uberhippe terrassen lenen zich perfect voor het genieten van een warme (of koude) drank nadat jij je gloednieuwe najaar inkopen hebt gedaan. Neem vooral lekker de tijd om van het waanzinnige uitzicht te genieten.

Verblijf je in een andere wijk? In deze blog worden nog meer toffe rooftopbars uitgelicht!

Waar ben jij deze herfst te vinden?