Halloween, een ongekend populaire feestdag in de UK. Het feest is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland maar wordt hier nog niet zo uitgebreid gevierd. Ben jij een griezel liefhebber en wil je het feest all the way ervaren? Dat kan eind deze maand in Londen!

Party

Altijd al een keer een heel ander personage willen zijn? Dan is dit je kans! Leef je uit op een halloween kleding en make-up look en dress to impress op een exclusief feestje! Op zaterdag 2 november komt The Dark Circus Party met een Halloween special; Day of Dead. Je wordt compleet ondergedompeld in een show met burlesque dansers en wicked circus acts, van vuurspuwers tot slangenbezweerders. Mocht je niet verkleed komen, dan is het maar de vraag wat voor kostuum je aankrijgt uitgekozen door de organisatie…

Koop hier je ticket

Walkingtour

Eind oktober kun je je aansluiten bij verschillende walkingtours door de stad. Deze tours zullen geheel in het teken staan van angstaanjagende hotspots en duistere verhalen. Ontdek het lugubere verleden van de Tower of London, waar het verhaal begint in 1400 en vele mensen gemarteld en geëlektrocuteerd zijn, of volg het verhaal van Jack the Ripper, de man die veel jonge meiden ombracht op West End. De gidsen nemen je mee op de route waar Jack zijn slachtoffers achterna zat. Door de unieke, technologische ripper-vision waan je je compleet in het Londen van 1888.

Boek hier de tour

Musea

Ga je liever naar een museum? Dat kan ook! Wat dacht je van een bezoekje brengen aan het Jack the Ripper museum of een kijkje nemen in Warner Bros. Studio The Making of Harry Potter? Beide musea zijn dagelijks geopend.
Vanaf vrijdag 27 oktober tot en met zondag 10 november wordt Hogwarts omgetoverd tot de duistere wereld die naar voren komt na zonsondergang. Koop je ticket nu en skip the line!

Warner Bros Studio

Highgate Cemetery

Deze historische begraafplaats ligt in de buitenwijk Highgate en is opgedeeld in twee delen. East Cemetery en West Cemetery. Het oostelijke gedeelte is voor €4,- vrij te bezoeken. Hier hebben onder andere schrijfster George Eliot en filosoof Karl Marx hun laatste rustplaats gevonden. 

Het westelijke gedeelte kun je sinds 1975 alleen bezoeken onder leiding van een gids. Het wordt namelijk tegen vandalisme beschermd door de stichting ‘’Friends of Highgate Cemetery’’. Vele schrijvers, dichters en wetenschappers met status liggen hier begraven. De tour duurt 70 minuten en kost €12,- per persoon.

Meer informatie

Pompoen plezier met kids

In Londen zijn ontzettend veel leuke activiteiten geschikt voor kinderen, óók in oktober. Wat dacht je van pompoenen uitzoeken en uithollen op een boerderij? Struin met je kinderen door het pompoenveld of laat ze zelf op ontdekking gaan. De perfecte pompoen gevonden? Mooi! Uithollen maar! Naderhand kunnen de kinderen zich uitleven op de speelplaats van Pumpkin Farm. Van 25 oktober tot en met 31 oktober wordt er op de Crockford Bridge Farm een festival georganiseerd in het Wonder Wood theater voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.

Boek Londen