Ga je voor het eerst vliegen met de kids? Of heb je dit al vaker gedaan, maar zie je er toch een beetje tegenop? Wanneer je goed voorbereid op vliegvakantie gaat, zul je merken dat het meevalt. Wij delen onze favoriete tips! Zo wordt die vliegvakantie met kinderen een eitje. Lees je mee?

Beperk je vliegtijd

Lang reizen en kinderen zijn vaak geen ideale combinatie. Vliegen kan dan juist een groot voordeel zijn, want na een paar uur vliegen ben je vaak al op de plek van bestemming. Vinden jouw kinderen het lastig om lang stil te zitten? Kies dan voor een bestemming met een vliegtijd van bijvoorbeeld maximaal vier uur. Dit lijkt niet heel lang, maar er zijn dan alsnog heel veel kindvriendelijke bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde waar je vakantie kunt vieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mallorca, de Algarve of Antalya?

Hou ook rekening met de overige reistijd

Een relatief korte vliegtijd is top, maar de tijd dat je in het vliegtuig doorbrengt is niet de enige reistijd die je kwijt bent. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan het reizen naar het vliegveld? En de tijd die je kwijt bent tijdens het inchecken? Bij een goede voorbereiding van je vliegvakantie met kids, is het handig hier ook over na te denken. Wanneer je al twee uur in de auto zit naar het vliegveld, schiet het namelijk nog steeds niet echt op om te kiezen voor een vlucht met een korte vliegtijd. Woon je in het noorden van Nederland? Dan is het een groot voordeel om te vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde. Niet alleen ben je er snel, je parkeert ook voor de deur en het inchecken gaat lekker snel en makkelijk.

Maak een checklist

Een goede voorbereiding voor je vliegvakantie kan sowieso al stressvol zijn. Wat moet ik regelen? Wat neem ik allemaal mee en wat mag ik absoluut niet vergeten? Wanneer je gaat vliegen met kids komt er nog iets meer bij kijken. Je moet namelijk ook voor hen inpakken en extra goed denken aan spullen als pleisters en zonnebrandcrème. En dan is het ook nog belangrijk dat de kids zich in het vliegtuig vermaken. Bespaar jezelf een hoop stress door voor vertrek een checklist te maken. Dit creëert rust in je hoofd en je weet zeker dat je niets vergeet! Handige tips om op die checklist te zetten: een tablet met koptelefoon, vochtige doekjes en een klein kussen voor in het vliegtuig.

Laat de kids hun eigen koffer pakken

Betrek je kids in de vakantievoorpret en laat ze helpen met inpakken. Nog beter, geef ze een eigen koffertje dat ze mee mogen nemen in het vliegtuig en pak samen het favoriete speelgoed in. Ook een cadeautje doet het vaak goed. Vertel voordat jullie vertrekken dat het cadeautje geopend mag worden op de helft van de reis, of wanneer jullie geland zijn. Dan kan de vakantiepret vast beginnen!