Deze stranden moet je zien!

De stranden in de Algarve zijn zo mooi dat je alleen daarvoor al een vakantie naar deze regio aan je wensenlijst wilt toevoegen. Met de hoge kliffen en kalkstenen rotsformaties in allerlei kleuren zijn ze ook nog eens heel uniek. Maar er zijn zoveel stranden te bewonderen dat kiezen nog moeilijk wordt. Wij helpen je een handje en vertellen over onze favoriete stranden in de Algarve.

Praia de Marinha

Praia de Marinha is zonder twijfel een van de mooiste stranden in de Algarve, al dan niet van heel Europa. Je begrijpt dat je dit strand gewoon moet zien tijdens je vakantie in de Algarve. Dit strand steelt vaak de show op de cover van reisbladen en is te herkennen aan de twee gaten in één van de kliffen. De kliffen zijn mega hoog en zijn de reden voor een uitdagende hike met een perfect uitzicht. Zo kun je Praia de Marinha namelijk van bovenaf bewonderen. Al vormen de kliffen een prachtig decor is het daarom wel een hele klim naar beneden. Maar geloof ons, het is het meer dan waard!

Praia de Marinha ligt op zo’n 10 kilometer afstand van de plaats Lagoa. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats en vanaf daar naar beneden wandelen via een trap.

Ilha de Tavira

Een bijzonder dagje strand beleef je op Ilha de Tavira. Vergeet het vasteland van de Algarve en vertrek naar een van de zandeilanden die samen Parque Natural Ria de Formosa vormen. Je begrijpt dat je hier je ogen uitkijkt. Naast het strand is de hele natuur op Ilha de Tavira geweldig. Dit natuurgebied staat bekend om de vele vogels en is zelfs de natuurlijke woonplaats van flamingo’s. Hoe tof! Trek tijdens je vakantie in de Algarve dus zeker een dag uit om naar Ilha de Tavira te gaan, niet alleen voor de stranden en natuur, maar ook om het echte eilandgevoel te beleven.

Je bereikt Ilha de Tavira met de boot vanuit Tavira. Het is zo’n 45 minuten varen voordat je voet kunt zetten op dit eiland.

Praia de Amoreira

Wil je even helemaal ontspannen? Even geen wifi, hordes toeristen en trendy strandtenten, maar enkel een mooi strand en het geluid van de zee? Dan moet je naar Praia de Amoreira gaan! Trek je terug, dompel je onder in het azuurblauwe water en maak een rustige wandeling door de duinen.

Praia dona Ana

In Lagos vind je heel veel mooie stranden en daarom werd kiezen nog moeilijk. Toch kozen wij een favoriet uit die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in de Algarve: Praia dona Ana. Het is een populair strand, maar juist daarom moet je hem gezien hebben. Wanneer je op dit strand staat is het echt net of je in een film bent beland. Wat een plaatje! Ben je met zijn tweetjes op vakantie? Dan is dit echt de perfecte hotspot om de zonsondergang te spotten.

Kun je ook niet wachten om te strandhoppen in deze Portugese regio? Boek dan snel een vlucht en hotel in de Algarve.