Heb je een vakantie geboekt en vlieg je vanaf Groningen Airport Eelde? Dan vraag je je misschien af hoe je de luchthaven van het noorden het beste kunt bereiken. Wij vertellen je op welke manieren dit kan en hoe je moet reizen. 

Parkeer voordelig je auto

Woon je wat verder van Groningen vandaan, dan is het vaak het meest handig om met de auto naar Groningen Airport Eelde te reizen. Gelukkig is het vliegveld heel gemakkelijk te bereiken via de A28. Rijd je op de A28 neem dan afslag 37.

Groningen Airport Eelde is dus goed te bereiken met de auto, maar hoe zit het met parkeren? De luchthaven van Groningen is de voordeligste als het gaat om parkeren. Ideaal is dat je nooit ver hoeft te lopen naar de terminal. Er zijn drie officiële parkeerterreinen (P1, P2 en P3). Voor welk parkeerterrein je ook kiest het is nooit verder dan zeven minuten lopen naar de terminal. Parkeerterrein 3 is het voordeligst, je betaalt voor een parkeerplek 37 euro wanneer je acht dagen op vakantie gaat. Reserveer je parkeerplaats vooraf online om zeker te zijn van een voordelige parkeerplaats.

Elektrische opladen?
Geen probleem! Op het terrein (voor het Bites & Flights restaurant) staat een elektrische oplaadpaal. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk. De stroomkosten worden wel in rekening gebracht. Er is een maximale oplaadtijd van 4 uur. Daarna kan de auto geparkeerd worden op een van de parkeerterreinen tegen betaald tarief.

Kom met het openbaar vervoer

Je kunt Groningen Airport Eelde ook bereiken met het openbaar vervoer. Een goede optie is om eerst naar Groningen Centraal Station te reizen. Vanaf daar gaat er vervolgens elk half uur een bus die je in 40 minuten naar het vliegveld brengt. De bus die je moet hebben is bus 9 richting Eelde. Je hoeft niet over te stappen en dat is toch wel ideaal. Buslijn 9 vertrekt ieder heel en half uur.

Naast buslijn 9 vertrekt er één of twee keer per dag ook een shuttlebus naar Groningen Airport Eelde. Dit gaat om Qbuzz lijn 100. Je kunt op deze lijn stappen vanaf Groningen Centraal Station, maar ook vanaf Groningen Zuiderdiep. Check voor vertrek de dienstregeling van Qbuzz lijn 100.

Ben je benieuwd hoe je Groningen Airport Eelde kunt bereiken met het openbaar vervoer vanuit Assen? Of reis je langs Centraal Station Assen? Pak dan buslijn 50 richting Groningen HS via Vries en stap uit bij De Punt. Bij de Punt stap je vervolgens over op buslijn 9 richting Groningen Noord via Airport - Eelde. Buslijn 50 vertrekt twee keer per uur. Om 18 over en 12 voor.

Pak de taxi

Woon je in de buurt van Groningen Airport Eelde? Dan kun je ook een taxi nemen naar het vliegveld. Neem een kijkje tussen de taxibedrijven uit regio’s in de buurt van Groningen Airport Eelde en neem contact op met het taxibedrijf uit jouw regio.

Kom op de fiets

Woon je dichtbij? Dan kun je ook op de fiets komen. Voor de terminal staan fietsenrekken waarin je je fiets kunt stallen. In overleg is het ook mogelijk je fiets in een afgesloten fietsenstalling te plaatsen. Neem in dat geval contact op met receptie@gae.nl voor meer informatie.

Meer weten over hoe je Groningen Airport Eelde kunt bereiken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.