Wie aan Londen denkt, denkt aan musicals. De wijk West End is dé plek waar je moet zijn om een spectaculaire avond mee te maken. Er zijn verschillende bekende theaters in deze wijk waar elke dag weer heel veel musicals op het programma staan. Kiezen wordt hierdoor nog lastig. Wij helpen je, want deze musicals in Londen moet je een keer gezien hebben.

Wicked

Met een Grammy en veertien andere prijzen op haar naam is Wicked zonder twijfel een musical die je gezien moet hebben. Veel musicalliefhebbers bestempelen deze musical dan ook als een van de beste die ze ooit gezien hebben. Het verhaal gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Glinda the Good en the Wicked Witch. Van het decor tot aan de kleding van de acteurs, alles is uitbundig en super magisch.

 

Je kunt Wicked zien in het Apollo theater. Aangezien deze musical al sinds 2003 te zien is, heb je een grotere kans dat je last minute tickets kunt scoren. Lukt dat je? Dan kun je tot 70% besparen. Maar wil je Wicked echt zien tijdens je stedentrip Londen? Dan is het toch aan te raden om je kaartje vooraf te reserveren.

Aladdin

Ben je ook fan van de disneyfilm Aladdin? Dan is Aladdin de musical er natuurlijk een die je gezien moet hebben. Voordat deze musical zijn intrede deed in Londen, was hij al te zien op Broadway in New York. En dat is eigenlijk al reden genoeg om deze musical toe te voegen aan je bucketlist. De originele liedjes uit de disneyfilm die in 1992 verscheen maken samen met nieuwe liedjes onderdeel uit van de show. 350 verschillende kostuums maken je avond tot een onvergetelijke ervaring. Aladdin is te zien in het Prince Edward Theater.

The Lion King

Nog zo’n musical die gebaseerd is op een Disney film en het kind in ons naar boven haalt: The Lion King. Meebrullen met The Circle of Life en vol bewondering staren naar de handgemaakte kostuums. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verhaal zelf waarin Simba de hoofdrol speelt. Maar het meest geweldige aan deze musical is misschien wel de dans. Moderne dans met exotische invloeden brengen je in extase. Wedden dat je met een grote glimlach de deur van het Lyceum Theatre uitloopt?

Les Misérables

Al 35 jaar lang is Les Misérables te zien op West End in Londen. Dat maakt deze musical tot de langstlopende musical van Londen. Met een goed verhaal en acteurs die al net zo goed zijn word je helemaal opgenomen in het verhaal. Dit is een musical waar je iets van leert en die je bijblijft. Je kruipt als bezoeker in de huid van het hoofdpersonage Jean Valjean die na jarenlange gevangenisstraf vrijkomt en zich onder een valse identiteit moet zien te redden. Les Misérables is te zien in het Queen’s Theatre.

Tips voor het kopen van tickets

 

Heb je je vliegtickets naar Londen op zak, is je hotel geboekt en ben je je stedentrip aan het plannen? Dan is het in de meeste gevallen toch het handigst om ook meteen een musical ticket te kopen. In het algemeen geldt dat hoe eerder je een ticket koopt, hoe goedkoper ze zijn. Tickets voor alle musicals kun je kopen via LOVEtheatre. In Londen zelf kun je ook last minute tickets kopen, wat je veel voordeel kan opleveren. Maar aangezien musicals hier zo populair zijn, heb je de kans dat je niet meer naar de musical kunt waar je heen wilt

Ben je juist enthousiast geworden, maar moet je je vliegtickets naar Londen nog aanschaffen? Boek hier een voordelige vlucht!