Bij dé ultieme reisvoorbereiding hoort een flinke update van je smartphone. Want reisapps zijn een must voor een zorgeloze vakantie. Welke 5 handige apps mogen niet ontbreken voor je volgende reistrip?

1. We ♡ wifi

Tja, de hele dag online slurpt data. Daarom is de wifi finder app voor iOSen Android op vakantie zeer geschikt! Natuurlijk ook voor een vakantie met kinderen en de onmisbare ipads! Het helpt je snel en veilig aan een betrouwbare wifi-hotspots! En begin al met sparen van je internetbundel op onze Airport. Gebruik in de terminal voor je vlucht ons stabiele wifi-netwerk.

2. Packpoint – Inpakken maar!

Oei! Heb je wel eens moeten bijbetalen op een vliegveld omdat je koffer te zwaar was? Of wil je graag een hulpje gebruiken bij het inpakken? Dan is er de app Packpoint. Door middel van vragen maakt de app een complete checklist. Het is een slimme app die rekening houdt met de weerverwachting van jouw trip. Staat een citytrip in Londen op je planning en er wordt regen verwacht? Dan zal er een paraplu op je inpaklijst staan. Deze gratis app is geschikt voor iOS en Android.

3. Slim reismaatje - Foursquare

Laat je papieren reisgids maar thuis en gebruik de app Foursquare. Met deze app zoek je gemakkelijk een goed restaurants of een knus ontbijttentje. Maak ook leuke dingen om te doen in de buurt. Extra pluspunt: je ziet hoe het beoordeeld is.

Zoek je een restaurant dan geeft de app aan wat je gemiddeld betaalt voor een menu. Maar ook de openingstijden en andere handige informatie is te vinden. Niet geheel onbelangrijk is de kaart waarop te zien is hoeveel kilometers het bij jou vandaan is.  De app is gratis voor Androiden iOS.

4. Souvenir shopper? – Check de Douane reis app

Ben jij een souvenir shopper? Check vooraf via de app of je alles zomaar mee kunt nemen naar Nederland. Je nieuw gekochte Adidas sportschoenen in Turkije bijvoorbeeld. Deze app van de Douane is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

5. Polarsteps

Ongeruste familieleden? Deel je trip en je volgers zien waar jij uithangt. Zelfs als je offline bent wordt je reis bijgewerkt. Ook handig om te gebruiken als een soort dagboekje. Want je kunt per dag foto’s uploaden. Zodat je ook nog precies weet wanneer je waar was. En dat is weer nuttig voor je vakantie fotoboek! Gratis voor Android en iOS.

Ook leuk om te gebruiken voor de jaloerse thuisblijvers ;-)

Nog geen reis geboekt, maar wel kriebels gekregen?

Bekijk hier onze bestemmingen