Of je nu voor de eerste keer naar Londen gaat of dat je deze stad al meerdere keren hebt bezocht, er blijft altijd veel te ontdekken. Applicaties kunnen je daar heel goed bij helpen. Snel een goed restaurant vinden? Of je route van A naar B plannen met de metro? Dit zijn de handigste reisapps voor je stedentrip Londen waarmee je heel gemakkelijk de juiste informatie vindt. Lees je met ons mee

Tube Map London Underground

Tijdens een stedentrip in Londen is de metro je grootste vriend. Er zijn metrostations genoeg die je makkelijk en snel van A naar B brengen. Zo prop je zoveel mogelijk bezienswaardigheden in één dag. Met de app Tube Map London Underground heb je altijd en overal de metrokaart tot je beschikking. Geen gedoe met het in en uitvouwen van een echte kaart, maar alle lijnen in één overzicht bij het openen van de app. Handig, maar dat is nog niet alles. Je plant in de de app gemakkelijk je route. Zo hoef je zelf niet te zoeken welke lijn je moet hebben en waar je moet overstappen. Instappen in de verkeerde metro is hiermee verleden tijd.

Hailo

Fijn en handig die metro, maar er komt vast en zeker een moment dat je tijdens je stedentrip Londen gebruik wilt maken van een taxi. En zeg nu eerlijk, met de typerende “Black caps” die hier rondrijden is dit ook meteen een to do die je niet mag missen. Dankzij de app Hailo wordt het regelen van zo’n taxi in Londen een eitje. Met de app reserveer je gemakkelijk een van de 23.000 taxi’s die rondrijdt in de stad en kun je ook meteen betalen. Let op, je hebt wel een creditcard nodig. Hailo signaleert de dichtstbijzijnde black cap bij jou in de buurt die vrij is en zo komt de taxi binnen 10 minuten naar je toe. Ideaal, toch?

AroundMe

Oké Around Me is een reisapp die niet alleen handig is voor je stedentrip Londen, maar voor letterlijk elke reis. Juist daarom mag deze app echt niet ontbreken in dit lijstje, want zeker wanneer je dagen rondstruint in een grote en (vrij) onbekende stad is deze app mega handig. Herken je het dat je zin hebt in een kop koffie en na een half uur struinen pas een geschikt tentje vindt? Of dat je ergens aanschuift voor een diner, maar later lichtelijk spijt hebt van je keuze? Met AroundMe is dit allemaal verleden tijd. Selecteer waar je naar op zoek bent en de app toont de dichtstbijzijnde locaties. En dankzij de beoordelingen van anderen voorkom je dat je aanschuift bij dat ene restaurant waar het eten toch niet zo lekker was.

LOSTiN

Vind je het geweldig om naast de must sees van Londen ook unieke plekken te ontdekken? Dan is LOSTiN een app voor jou! In deze app geven locals je namelijk tips over hun favoriete restaurantjes, winkels en noem maar op. Zo weet zeker dat je dat ene bijzondere boetiekje niet misloopt.

Laatste tip: download een currency app

In Londen betaal je niet met de euro, maar met ponden. Vergeet daarom ook niet om een app te downloaden waarmee je kunt omrekenen hoeveel euro die ene leuke tas kost die je gezien hebt. Wel zo makkelijk, want naast het feit dat je zelf niet hoeft te rekenen ben je er zeker van dat je de goede koers aanhoudt. Koersen kunnen nogal snel veranderen en zo’n currency app update de koers automatisch. Zo kom je op een later moment niet voor een onaangename verrassing te staan wanneer het bedrag in euro’s wordt afgeschreven van je bankrekening. Er zijn meerdere gratis currency applicaties te downloaden, een voorbeeld is Unit Converter.

Welke app uit dit lijstje ga jij zeker weten downloaden voor je stedentrip Londen?