Wij geven je 3 redenen waarom je deze zomer wil vertrekken naar Kreta!

☮ Back to the 60 and 70's

Flared jeans, kleurrijke outfits en de jaren 60 en 70 muziek knalt uit de speakers op Kreta! Het beroemde hippie festival Matala beach vindt plaats op 21, 22 en 23 juni 2019. Het festival is sinds de jaren 60 en 70 een beroemde hotspot voor alle hippies wereldwijd. Op dit eiland groeiden de echte ''Flower Power Children'' op, zoals Janis Joplin en Bob Dylan. Weken voordat het evenement plaatsvindt, komen Street art artiesten van over de hele wereld naar Kreta om de straten te beschilderen voor het festival. Naast de muziek zijn er ook diverse hippiemarkten, workshops en voorstellingen te bezoeken.

❤ Wine o'clock

Voor de echte wijnliefhebbers is Kreta echt ''the place to be''. De hele maand augustus zijn er wijnfestivals te vinden op het eiland. Maar het plaatsje Rethymnon staat erom bekend. De lokale bevolking zorgt niet alleen voor proeverijen met plaatselijke wijnen, maar ook voor plaatselijke delicatessen. Voor de jonge gezinnen zijn deze festivals een must. De lokale bevolking is dol op kinderen en zorgen voor het nodige vermaak.
Andere plaatsen waar je van een wijnfestival kan genieten: Archanes en Houmeri

☀ Zandhappen

Ben jij meer een luiaard? En zit jij liever te relaxen op het strand met een goed boek? Bezoek dan strand Vai ten noordoosten van Kreta. Dit plekje heeft een hagelwitstrand en een azuurblauwe zee. Heb jij jonge kids? Dan is dit strand ook zeker aan te raden. Het water is rustig en komt niet hoger dan je knieën. Het wordt ook wel de Blue Lagoon van Griekenland genoemd. Dit plaatje zegt al genoeg!