Wizz Air start met vluchten Groningen - Gdańsk, vanaf 28 oktober

Geplaatst op:

Wizz Air kondigt vandaag aan haar routenetwerk uit te breiden met een verbinding Gdańsk – Groningen. De nieuwe route wordt 2 keer per week uitgevoerd. 

De vluchten starten op 28 oktober en zullen het hele jaar door worden aangeboden. Tickets kunnen vanaf heden worden geboekt op www.wizzair.com. Reizigers boeken al een ticket vanaf 19,99 euro (enkele reis, inclusief toeslagen).

Gdańsk, gelegen aan de Oostzee, is het pareltje van Polen. De oude Hanzestad heeft een heel mooi oud centrum met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen en straten. Gdansk heeft tevens prachtige stranden (op Scheveningen-niveau), o.a. Sopot. Deze badplaats is makkelijk bereikbaar met de trein. Daarnaast is er een Berlijns aandoende oude havenwerf met kunstexpo’s en hippe cafés. In een oude atoombunker zit het indrukwekkende Roads to Freedom museum over de grote havenarbeidersopstanden die het begin van de ondergang van de Sovjet-Unie inleidde. Er zijn veel wandel- en fietspaden.

Polen in Noord Nederland

De nieuwe verbinding van Wizz Air is een aanwinst voor de grote groep Polen die in Noord Nederland wonen, werken en studeren. De 45.000 Polen in Noord Nederland en de Duitse grensstreek zijn nu nog aangewezen op een lange autorit voor een bezoek aan familie en vrienden. Zij vormen ook een belangrijke doelgroep voor deze verbinding met Gdańsk.

Over Wizz Air

Wizz Air is de grootste low cost carrier van Centraal- en Oost Europa. Wizz Air heeft 18 bases (waaronder Gdańsk) en verzorgt momenteel meer dan 300 routes met een moderne vloot van 52 A 320 toestellen. Diederik Pen, Wizz Air’s Chief Operations Officer: “Wij zijn heel blij dat we vandaag de start vanaf Groningen en Maastricht kunnen aankondigen. Hiermee groeit ons netwerk naar 98 luchthavens in 35 landen. We weten zeker dat onze Poolse passagiers graag naar Nederland zullen komen en dat Nederlandse reizigers veel van Polen zullen ontdekken.”

Klik hier voor meer informatie en een leuke introductiefilm over Gdańsk.

Vliegen naar Gdánsk