Wizz Air staakt route naar Gdańsk vanaf 25 maart 2018

Geplaatst op:

Wizz Air heeft aan Groningen Airport Eelde laten weten de vluchten naar Gdańsk met ingang van 25 maart 2018 op te schorten. De luchtvaartmaatschappij geeft netwerkoptimalisatie aan als reden. De komende maanden wil Wizz Air samen met Groningen Airport Eelde kijken naar herstart of vervanging van de route.

Marco van de Kreeke, Directeur Groningen Airport Eelde: “Wij zijn verrast door het bericht van de luchtvaartmaatschappij. De afgelopen jaren zagen wij een steeds stijgende lijn in het aantal passagiers. Deze plotselinge opschorting betreuren wij ten zeerste.”

Over Groningen Airport Eelde
De luchthaven verwacht dit jaar het passagiersrecord van 2015 te overtreffen. Recent kondigde de luchthaven aan vanaf april 2018 drie keer per dag naar Londen te gaan vliegen. Komend zomerseizoen kunnen passagiers vanaf Groningen Airport Eelde naar in totaal meer dan 100 bestemmingen reizen. Door de hub-verbinding naar Kopenhagen zijn bestemmingen als Stockholm, Oslo, Tallinn en ook Gdańsk bereikbaar. Ook intercontinentale vluchten naar bijvoorbeeld Boston, Singapore of Tokyo zijn mogelijk vanaf Groningen Airport Eelde.