Visum Turkije verplicht online aanvragen

Geplaatst op:

Vakantiegangers naar Turkije moeten vanaf 10 april 2014 bij vertrek in het bezit zijn van een geprint exemplaar van hun ETA-visum. Deze kunnen reizigers alleen nog online aanvragen. 

Gaat u op reis naar Turkije?

Ga dan naar  https://www.evisa.gov.tr/en/  of naar http://www.turkijevisumaanvragen.nl om online uw visum aan te vragen. Het is vanaf 10 april niet meer mogelijk om bij aankomst op de luchthaven in Turkije ter plaatse uw visum te kopen.


Om uw elektronisch visum aan te vragen moet u de benodige persoonsgegevens invullen. Indien u dit formulier compleet heeft ingevuld, zult u een e-mail ontvangen met uw gegevens. Vervolgens moet u uw visum online betalen. Dit is alleen mogelijk met creditcard. Wanneer de betaling ontvangen is kan het visum worden gedownload via de link die wordt gestuurd naar uw e-mailadres. Dit e-visum is hetzelfde als het normale visum. De kosten blijven gelijk, namelijk 15 euro.

Het elektronisch visum kan alleen worden aangevraagd voor een toeristisch of zakelijk bezoek aan Turkije dat niet langer duurt dan 90 dagen. Voor de aanvraag is een paspoort of identiteitskaart vereist dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije.

 
U hoeft bij aankomst op de luchthaven in Turkije niet meer langs het visa-loket. U kunt direct door naar de paspoortcontrole, dit kan een behoorlijke tijdwinst opleveren.