Vanaf 19 september dagelijks retour van en naar Kopenhagen én de rest van de wereld

Geplaatst op:

Er is 4 jaar hard aan gewerkt en nu is het dan zover: vanaf 19 september gaat er twee keer per dag een retourvlucht van Groningen Airport Eelde naar de internationale ‘hub’ Kopenhagen, met de mogelijkheid om snel en eenvoudig over te stappen op een vlucht van SAS of een van de andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. Met deze luchtbrug is Noord-Nederland direct verbonden met vele luchthavens in de hele wereld. Dit is goed nieuws voor de economische ontwikkeling en de toeristische ambities van Noord-Nederland.

Scandinavië
Vanuit het Noorden is er veel zakelijk en toeristisch reisverkeer naar Scandinavië. Dit wordt sneller, gemakkelijker en comfortabeler. Vanuit Kopenhagen vlieg je heel makkelijk door naar bijvoorbeeld Stockholm, Oslo, Gotenburg, Bergen en Helsinki. Ook de Scandinavische zakenrelaties van Noord-Nederland kunnen nu in 1 dag heen en weer voor hun afspraken.

Nordica
De vluchten naar hub Kopenhagen worden uitgevoerd door Adria Airways, onder de merknaam Nordica. De vluchten (inclusief doorverbindingen) en tarieven worden de komende dagen in alle boekingssystemen ingevoerd en kunnen daarna geboekt worden via de bekende boekingskanalen zoals Skyscanner.nl. En ook via de (zakelijke) reisbureaus. Via de site van Nordica (FlyNordica.com) kunnen vooralsnog alleen de vluchten van en naar Kopenhagen geboekt worden. Over enkele weken zijn ook alle vluchten naar een andere eindbestemming dan Kopenhagen te boeken via deze site.

Star Alliance netwerk
Vanaf Kopenhagen kan doorgevlogen worden op een van de vele vluchten die uitgevoerd worden door leden van het Star Alliance netwerk of andere partners van Adria Airways. Alleen al binnen Star Alliance werken 28 luchtvaartmaatschappijen met elkaar samen, waaronder SAS, Lufthansa en Singapore Airlines. Hiermee zijn bestemmingen zoals Singapore en Boston nu ook bereikbaar vanaf Groningen Airport Eelde.

De bekendmaking vond vandaag plaats op het platform van Groningen Airport Eelde. Sven Kukemelk, Executive Director van Nordica werd onder belangstelling van pers en genodigden feestelijk welkom geheten door Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport Eelde. Voor deze gelegenheid maakte Nordica een korte tussenstop op Groningen Airport Eelde.

VLNR Haskia Kramer (Directeur Internoord Reizen Groningen), Jonas van Dorp (Business Development Manager, GAE), Sven Kukemelk (Executive Director, Nordica), Monique Clarisse (Manager Marketing & Sales, GAE) en Marco van de Kreeke (Directeur GAE)
VLNR Haskia Kramer (Directeur Internoord Reizen Groningen), Jonas van Dorp (Business Development Manager, GAE), Sven Kukemelk (Executive Director, Nordica), Monique Clarisse (Manager Marketing & Sales, GAE) en Marco van de Kreeke (Directeur GAE)