UMCG start met bouw nieuwe standplaats traumahelikopter op Groningen Airport Eelde

Geplaatst op:

Het UMCG start met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe standplaats van het Mobiel Medisch Team (MMT), de traumahelikopter en het MMT-voertuig op Groningen Airport Eelde. Het Mobiel Medisch Team zal nog dit najaar op Eelde zijn gestationeerd. Vanaf daar zal het team 24 uur per dag paraat zijn om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen.

In de afgelopen maanden zijn de benodigde voorbereidingen getroffen voor de nieuwe standplaats. Zo is een al op de luchthaven gevestigde hangar aangekocht, een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend en een aannemer geselecteerd. De hangar wordt de komende tijd verbouwd: er worden verblijfs- en werkruimten voor het personeel gecreëerd en er komt een railsysteem om de traumahelikopter veilig in- en uit de hangar te transporteren. Daarnaast wordt een platform voor het opstijgen en landen van de traumahelikopter gerealiseerd.

Naar verwachting zal het Mobiel Medisch Team al vanaf medio dit jaar met de traumahelikopter vanaf Groningen Airport Eelde vliegen. In het najaar zal het team volledig gestationeerd zijn op Eelde.

Sneller, meer mensen bereiken
De nieuwe standplaats (Groningen Airport Eelde) is zuidelijker gelegen. Hierdoor kan het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller van gespecialiseerde acute zorg voorzien. Het team kan bijvoorbeeld vier minuten sneller de provincie Overijssel bereiken. Dat zijn kostbare minuten als elke seconde telt. Ook wordt met de nieuwe standplaats voorzien in een betere landelijke spreiding van de MMT-helikopters en dekking van Nederland.