Trainingsvluchten waddenheli

Geplaatst op:

Wij krijgen veel vragen binnen over de helikopter van de ANWB (waddenheli) die vluchten maakt op en rondom de luchthaven.

Update 31 oktober 2017
De trainingsvluchten van de helikopters worden uitgevoerd tot en met 2 november. 

Update 5 oktober 2017
Vanaf 6 oktober worden er alleen nog trainingsvluchten uitgevoerd door de Oostenrijkse helikopter (op onderstaande foto de middelste helikopter). Er worden geen trainingsvluchten meer uitgevoerd met de waddenheli. Dit betekent dat er minder en met een minder zware helikopters wordt gevlogen. Dit resulteert in minder (geluids)overlast voor omwonenden.
 

Update 3 oktober 2017
Momenteel worden er door de piloten van de waddenheli trainingsvluchten uitgevoerd op de luchthaven. Dit is noodzakelijk voor helikopterpiloten om hun vaardigheden bij te houden. Het is het mogelijk dat u als omwonende vaker dan u gewend bent een helikopter hoort en/of ziet overvliegen. Er wordt rekening gehouden met vliegroutes en –tijden zodat omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren. De trainingsvluchten vinden tijdelijk plaats en worden naar verwachting tot medio oktober 2017 uitgevoerd.

De waddenheli is eigendom van de ANWB Medical Air Assistance en verzorgd patiëntenvervoer van de Waddeneilanden naar het vaste land. Voor de trainingsvluchten is tevens een Oostenrijkse helikopter ingehuurd. De MMT-heli wordt niet gebruikt voor trainingsvluchten. 

Een melding van eventuele overlast kunt u indienen bij meldingenloket vliegverkeer GAE via www.tmaeelde.nl. Wanneer u aanvullende informatie wenst kunt u contact opnemen met de luchthaven via 050 309 70  70 of info@gae.nl

Foto: Simen Dorschman
Foto: Simen Dorschman