Persbericht KLM Flight Academy: Nieuw lesvliegtuig voor KLM Flight Academy

Geplaatst op:

Persbericht KLM Flight Academy

--

Vandaag verwelkomde De KLM Flight Academy haar nieuwste lesvliegtuig, een Diamond DA42, op Eelde. Het toestel, met registratienummer PH-KFA, werd feestelijk ontvangen met een ereboog en zal de huidige Beechcraft Baron gaan vervangen.

Het is voor de KLM Flight Academy weer mogelijk om te investeren in haar vliegschool.
John Hayward, directeur KLM Flight Academy: ‘’Dit nieuwe vliegtuig heeft een moderne uitrusting die nog beter aansluit op het eindtraject van de opleiding. Wij vinden het belangrijk om de studenten een zo gedegen mogelijk opleidingstraject aan te bieden. Met de aanschaf van het nieuwe toestel is een belangrijke stap gezet in het vervangen van de gehele vloot.’’

Technische vooruitgang
Het nieuwe toestel verbruikt niet alleen minder brandstof dan zijn voorganger, ook zorgt de Diamond DA42 voor minder omgevingsgeluid.

Uitbreiding vloot
KLM Flight Academy spreekt de wens uit om op termijn een tweede lesvliegtuig aan te schaffen.
De vliegschool maakt gebruik van haar toestellen tijdens het ‘Multi-Engine Traject’ in het derde onderdeel van haar hoogwaardige opleiding. Studenten sluiten na 17 vluchten op het tweemotorig toestel het traject af met een examen.

Positief toekomstbeeld
Met de vernieuwing van de vloot richt de vliegschool zijn blik weer op de toekomst. Mede door de grote vraag naar afgestudeerde verkeersvliegers is er veel animo voor de vliegopleiding.
KLM Flight Academy verwacht dat de derde klas van dit jaar in november van start gaat en behaalt daarmee de begrootte 60 opleidingsplaatsen voor het jaar 2018.

---

Reactie Groningen Airport Eelde:

"Deze vernieuwing is zeer goed nieuws voor de omgeving. De KLM Flight Academy maakte in 2018 tot op heden bijna 3900 vluchten van of naar de luchthaven. Deze vluchten met de ‘oude’ Beechcraft Baron werd door onze omwonenden als lawaaiig ervaren. Dit nieuwe toestel halveert de geluidsbelasting, is zuiniger en daardoor minder belastend. De omgeving gaat dit voordeel meteen ervaren. Bovendien draagt dit bij aan onze visie op duurzaamheid.”