Lijndienst Wizz Air naar Gdańsk gestart

Geplaatst op:

Wizz Air is vandaag gestart met de nieuwe vliegverbinding tussen Groningen en Gdańsk. De eerste vlucht vanuit Gdańsk is om 16.50 uur geland en is op feestelijke wijze ontvangen op Groningen Airport Eelde.

Deze nieuwe route wordt twee keer per week uitgevoerd, op dinsdag en zaterdag, met extra vluchten op de donderdagen rondom Kerst. Tickets kunnen worden geboekt op www.wizzair.com en passagiers kunnen al vanaf €9,99 (enkele reis, inclusief toeslagen en kleine handbagage) een vlucht boeken.

Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager van Wizz Air : “ We zijn zeer verheugd over deze nieuwe route en zijn blij om de goede service en voordelige tarieven van Wizz Air te mogen introduceren in Noord-Nederland. We hebben een speciaal introductietarief van €9,99. Hiermee kunnen de Nederlandse consumenten, de Poolse burgers en hun familie voordelig kennis maken met deze nieuwe service.” Polen in Noord-Nederland Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport: ‘We zijn blij dat we vandaag de start van de Wizz Air vluchten naar Gdańsk mogen vieren. We hopen dat Polen die in Noord-Nederland wonen, werken en studeren gebruik zullen maken van deze mogelijkheid.’ De 45.000 Polen in Noord-Nederland en het Duitse grensgebied hebben op dit moment te maken met een lange autoreis voordat zij hun familie en vrienden kunnen bezoeken. Zij vertegenwoordigen een belangrijke doelgroep voor deze verbinding met Gdańsk.

Marco van de Kreeke: ‘Citytrippers zullen deze bestemming in het Noorden van Polen ook zeer waarderen. Als oude Hanzestad heeft Gdańsk veel historische bezienswaardigheden en prachtige stranden. Groningen Airport kijkt de komende jaren uit naar een voorspoedige samenwerking met Wizz Air.’ 

Over Wizz Air 
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Centraal en Oost-Europa. Wizz Air heeft 18 bases (inclusief Gdańsk) en biedt op dit moment meer dan 300 routes met een moderne vloot van 54A320 toestellen.

Klik hier voor meer informatie over deze lijndienst en het vliegschema.