Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Groningen Airport Eelde

Geplaatst op:

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen bracht vandaag een werkbezoek aan Groningen Airport Eelde. De minister liet zich uitgebreid informeren over het reilen en zeilen op de Luchthaven van het Noorden.

Het bezoek stond grotendeels in het teken van de rol van Groningen Airport Eelde in de samenleving en het bedrijfsleven van Noord-Nederland. De luchthaven vormt een onmisbaar deel van de noordelijke infrastructuur. De minister werd in aanwezigheid van bestuurders, werkgevers, vertegenwoordigers van koepelorganisaties en regionale ondernemers uit onder andere de reisbranche geïnformeerd over de directe en indirecte bijdrage die Groningen Airport Eelde levert aan het noordelijke vestigingsklimaat.

Bedrijvigheid op Eelde
Tijdens een rondrit met een brandweervoertuig maakte minister Van Nieuwenhuizen kennis met een aantal op Groningen Airport Eelde gevestigde bedrijven, zoals het net geopende nieuwe Europese onderhoudscentrum van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Cirrus en de KLM Flight Academy. Ook bezocht de minister het vorig jaar op Eelde gevestigde Mobiel Medisch Team, de exploitant van de traumahelikopter die 24 uur per dag klaar staat om ingezet te worden bij medische noodsituaties in de wijde regio.