Groningen Airport Eelde serieus alternatief voor Schiphol

Geplaatst op:

Met ingang van vandaag, 26 maart, is Groningen Airport Eelde verbonden met meer dan 100 bestemmingen wereldwijd. Zowel Flybe als Nordica hebben nu een vliegtuig gestationeerd op de luchthaven. Hiermee worden wekelijks 37 lijnvluchten uitgevoerd.

Flybe (in samenwerking met Stobart Air) vliegt drie keer per dag naar London Southend Airport. Je kan nu in een dag op en neer naar Londen. Bovendien zijn er vanaf deze luchthaven goede overstapmogelijkheden naar Dublin, Manchester en Glasgow. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €30,- via flybe.com.

Nordica gaat vliegen naar Kopenhagen (2x per dag) en München (dagelijks). Vanaf deze hub-luchthavens vlieg je met een goede aansluiting door naar bijvoorbeeld Rome, Praag, Stockholm, New York of Peking. Vanaf april gaat Nordica ook rechtstreeks vliegen naar Ibiza en vanaf juni naar Nice.
Tickets naar Kopenhagen, München en Nice zijn te boeken via flynordica.nl. Voor het zoeken en boeken van tickets naar een van de doorverbindingen adviseert de luchthaven vergelijkingssites zoals skyscanner.nl te raadplegen of het reisbureau.

Tijdwinst vanaf Groningen Airport Eelde
Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde, is trots op deze nieuwe fase: “Wij zijn nu een serieus alternatief voor Schiphol. Kiezen voor Groningen Airport Eelde levert een hoop gemak en tijdwinst op voor zowel de zakelijke als leisure passagier. De regio is nu beter bereikbaar voor toeristen en zakelijke reizigers die in het Noorden moeten zijn. Je bent sneller op je bestemming via Kopenhagen, München en Londen dan wanneer je reist via Schiphol.

Bovendien bespaar je reis- en parkeerkosten. Waarom zou je nog via Schiphol reizen als het ook via Groningen Airport Eelde kan?”

Meer flexibiliteit voor passagiers naar Londen
Ciaran Smith (Network Development Manager Stobart Air): “We verhogen de vliegfrequentie om aan de grote vraag naar het product te kunnen voldoen. Met ochtend-, middag- en avondvluchten bieden we een uitstekend product voor nieuwe en bestaande passagiers. Onze passagiers hebben nu meer keus en wij bouwen onze goede relatie met Groningen Airport Eelde uit.”

London Southend Airport is al 5 jaar op rij verkozen tot Londens beste luchthaven. De luchthaven is overzichtelijk en efficiënt. In minder dan vijf minuten ben je vanuit het vliegtuig bij de trein. De trein brengt je in slechts 53 minuten naar hartje Londen.

Deze bijzondere dag wordt vandaag op de luchthaven gevierd met een feestelijke bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst wordt de eerste vlucht vanuit de nieuwe bestemming München met een ereboog onthaald.