Groningen Airport Eelde en schaatsteam IKO slaan handen ineen

Geplaatst op:

Groningen Airport Eelde mag zich de officiële travel partner van schaatsteam IKO noemen. Op maandag 8 oktober vertrekt het team – met als kopvrouw drievoudig Olympisch kampioen Jorien ter Mors – vanaf Groningen Airport Eelde naar München, om vanaf daar door te rijden naar Inzell voor een trainingskamp.

Bowy Odink, commercieel manager bij Groningen Airport Eelde hoopt dat de schaatsers zich – met een snelle en comfortabele reis vanaf Groningen Airport Eelde in het vooruitzicht – nog beter kunnen voorbereiden op hun topprestatie. “We verheugen ons op deze samenwerking, Team IKO is van harte welkom op onze luchthaven. Schaatsen is iets wat zich vooral in het Noorden afspeelt; als luchthaven van het Noorden is het dan ook een sport waar we ons graag aan verbinden. Hopelijk zijn er snel meer sporters die inzien dat je vanaf onze luchthaven heel snel en makkelijk op bestemmingen als Inzell kunt komen”, aldus Odink.

Team IKO
Team IKO is in de zomer van 2017 opgericht door de Groningse broers Erwin en Martin ten Hove. Het team groeit hard en bestaat inmiddels uit tien schaatsers. Martin ten Hove: “We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Groningen Airport Eelde. Normaal gesproken rijden we met auto's naar Inzell en dat kost je gewoon acht tot tien uur. Vliegen vanaf Schiphol kost uiteindelijk bijna net zoveel tijd als je de reis naar Schiphol en de lange wachttijden op het vliegveld meerekent. Omdat al onze schaatsers in Noord-Nederland wonen, is Groningen Airport Eelde daarom voor ons de perfecte oplossing.”

München
Vanaf Groningen Airport Eelde vertrekken er dagelijks vluchten naar München. Inzell ligt op één uur en veertig minuten rijden van München.