1 april! Geen rolkoffers meer op Groningen Airport Eelde

Geplaatst op:

Groningen Airport Eelde gaat koffers en trolleys met plastic wielen verbieden. De nieuwe regel geldt voor zowel hand- als ruimbagage. Alleen bagage die is uitgerust met zachte, bij voorkeur met lucht gevulde of rubberen wielen, is vanaf 1 april nog toegestaan.

De afgelopen jaren is het aantal passagiers op Groningen Airport Eelde flink gestegen. Met hun komst – en die van duizenden koffers, is de vloer in de terminal beschadigd geraakt. Bovendien is op het platform van de luchthaven een soort van spoorvorming ontstaan. “En dat is simpelweg gevaarlijk”, bevestigt commercieel manager Bowy Odink. “Op korte termijn is dit de beste en veiligste oplossing om te voorkomen dat onze reizigers bijvoorbeeld struikelen onderweg naar het vliegtuig.”

Reistijd verkort
Naast het feit dat het gebruik van zachte wielen veiliger is, verwacht de luchthaven ook dat bagage zonder wielen beter en sneller opgestapeld kan worden in het vliegtuig. Bovendien ga je relaxter op reis als de wielen een stuk minder geluid maken. Wie toch met een koffer of trolley met plastic wielen op de luchthaven komt, riskeert een speciale wielklem en zal zijn of haar bagage alsnog moeten tillen.