Beleef de wereld van Anthony Fokker

Geplaatst op:

Beleef het bijzondere leven en werk van de Nederlandseluchtvaartpionier Anthony Fokker (1890–1939) tijdens een van de muziektheatervoorstellingen op Groningen Airport Eelde.

Fokker speelde een cruciale rol in de ontwikkelingen van de vroege luchtvaart. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij in korte tijd een toonaangevend vliegtuigbouwer in Duitsland. Bij zijn terugkeer in Nederland werd Anthony Fokker tijdens de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) de held van pers en publiek en zijn fabriek in Amsterdam-Noord werd al gauw de belangrijkste in Nederland.

Anthony Fokker zelf spreidde zijn vleugels uit naar Amerika. Hij werd eind jaren 20 de grootste vliegtuigbouwer ter wereld, totdat in de jaren na de beurscrisis van 1929 zijn bedrijven werden overgenomen. Daarnaast was hij in de jaren 30 de belangrijkste importeur van Amerikaanse vliegtuigen in Europa. Meer weten? Kijk op www.theaternomade.nl of kom naar de voorstelling.

Deze fascinerende film- & muziektheater voorstelling is gemaakt met autobiografische teksten en bevat uniek, nooit eerder vertoond film- en fotomateriaal! De voorstelling vindt 27, 28, 29 en 30 augustus plaats op Groningen Airport Eelde in de Hangar Koop. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Groningen Airport Eelde. Kaarten kopen? Dat kan voor €17,50 op www.de-oosterpoort.nl